ETT ÅR: Det skiller ett år mellom disse to bildene av lille Hope. Danske Anja Ringgren Lovén ble verdenskjent da hun delte historien om den vesle gutten. 
ETT ÅR: Det skiller ett år mellom disse to bildene av lille Hope. Danske Anja Ringgren Lovén ble verdenskjent da hun delte historien om den vesle gutten.  Foto: Anja Ringgren Lovén/Facebook

danske anja deler bilder – Ett år etter:

Nå skal lille Hope begynne på skolen

Den lille gutten fra Nigeria har fått et helt nytt liv, takket være danske Anja.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om den lille gutten fra Nigeria gikk verden rundt for ett år siden.

Den danske hjelpearbeideren Anja Ringgren Lovén la ut et bilde av Hope på sin Facebook-side, hvor hun fortvilet fortalte om den lille gutten hun hadde funnet forlatt.

Bildet av utsultede Hope, som endelig fikk vann gikk verden rundt, og skjebnen til den lille gutten rørte tusenvis. Han var blitt utstøtt av landsbyen, mistenkt for å være heks.

Endelig skole

Mandag delte Anja et nytt bilde av gutten. På bildet er de to sammen igjen, og Hope ser som et helt nytt barn – frisk og sunn.

– 30. januar 2016 dro jeg på en redningsaksjon sammen med det nigerianske teamet. Det var en aksjon som endte med å gå viralt. I dag er det nøyaktig ett år siden verden ble kjent med den lille gutten Hope, skriver Anja Ringgren Lovén på sin Facebook-side.

Hope har fått på seg røde bukser, rutede skjorte og bukseseler. Og det er en helt spesiell grunn til det.

– Denne uken begynner Hope på skolen, skriver Ringgren Lovén.

Anja og Hope har fått et helt spesielt forhold i løpet av året, og Anja deler jevnlig bilder og video av den lille gutten. I en video hun publiserte tidligere i januar viser hun at Hope leker doktor, og hun skriver at det er noe den vesle gutten ofte gjør.

– Som man kan se – Hope vokser seg sunn og sterk i rekordfart. Han er en frisk og veldig glad liten gutt, fordi han hver eneste dag får så mye kjærlighet og omsorg fra de ansatte og de andre barna, skriver hun.

Forlatt

Årsaken til at Hope og andre barn blir beskyldt for å være hekser, knyttes ofte til at familier i Nigeria opplever noe ødeleggende. Det kan være død, sykdommer eller dårlige avlinger. Barnløshet blir også ofte forklart med heksekunst.

Hope ble forlatt av foreldrene sine da var åtte måneder gammel. Før Anja fant ham, overlevde han så vidt på mat han fant på bakken.

Anja er grunnlegger av The African Children’s Aid Education som arbeider med å redde barn som er forlatt, torturert, og utsultet i tradisjonelle landsbyer i Afrika.