LØSLATT: Mansour Kenereh, i midten, ble gjenforent med familiemedlemmer på Hartsfield-Jackson-flyplassen i Atlanta. Familien på tre var blant mange som ble pågrepet og holdt igjen av grensepolitiet etter Donald Trumps nye immigrasjons-ordre.
LØSLATT: Mansour Kenereh, i midten, ble gjenforent med familiemedlemmer på Hartsfield-Jackson-flyplassen i Atlanta. Familien på tre var blant mange som ble pågrepet og holdt igjen av grensepolitiet etter Donald Trumps nye immigrasjons-ordre. Foto: AP.

Følelsesladd da familier ble gjenforent etter Trump-anholdelser

Fuad Sharif jobbet for amerikanske myndigheter i Irak og fikk visum. Han solgte huset og skulle fly til USA med kone og to barn, men Trumps presidentordre gjør at familien sitter fast på flyplassen i Kairo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hans historie er bare en av mange som nå kommer ut etter at Donald Trump strammet inn immigrasjonsreglene fredag.

Amerikanske medier beskriver situasjonen på på en rekke av USAs flyplasser som kaotisk.

Etter at Donald Trump signerte en ny presidentordre som hindrer personer fra Iran, Irak, Libya, Somalia, Sudan, Syria og Jemen innreise skal flere titalls personer ha blitt anholdt og hindret innreise.

Tusenvis av demonstranter med høylydte slagord og bannere inntok en rekke flyplasser over hele USA.

– Det fungerer svært bra. Du ser det på alle flyplassene, du ser det over alt, sa Trump lørdag om sin nye presidentordre.

Siste: Dommer stanser deportering i fersk kjennelse.

ABC News har snakket med irakiske Fuad Sharif, som mottok visum for seg, sin kone og to barn.

Familien var på vei til USA, men ble stanset ved innsjekkingsskranken i Kairo.

– Jeg har blitt fortalt av de i skranken at vi ikke får lov til å reise til USA på grunn av den nye presidentodren, forteller han til den amerikanske kringkasteren.

For den lille familien er situasjonen dramatisk. Huset hjemme i Irak er solgt, han har sluttet i jobben i et firma som jobber på oppdrag for den amerikanske bistandsorganisasjonen USAID og de har ingenting å dra tilbake til.

– Våre visum er gyldige for innreise til og med mai 2017. Jeg mottok dem fordi jeg har risikert livet for den amerikanske regjering, sier Sharif til ABC.

Det tok ifølge Sharif to år for familien å få spesialvisum beregnet for irakere som har jobbet for USA, og de har betalt nærmere 40.000 for flybillettene. Nå aner de ikke hva som skjer.

– Jeg er ruinert. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, sier Sharif.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FIKK GÅ: Medhi Radgoudarzi, kona og datteren forlater San Francisco internasjonale flyplass etter at de hadde blitt holdt tilbake i fem timer.
FIKK GÅ: Medhi Radgoudarzi, kona og datteren forlater San Francisco internasjonale flyplass etter at de hadde blitt holdt tilbake i fem timer. Foto: REUTERS.

I Trumps presidentordre, som kalles «Beskyttelse av nasjonen mot utenlandske terroristers innreise til USA» begrenses også det totale antallet flyktninger som skal få lov til å komme til USA til 50.000 i 2017. I fjor tok Obama i mot 85.000, blant dem 12.500 fra Syria.

 Trump: – Dette skulle vi gjort for lenge siden

Ifølge ABC News heter det i presidentordren at flyktninger som kommer på grunn av religiøst basert forfølgelse skal prioriteres, så lenge de er en minoritet i hjemlandet.

Denne formuleringen ser ut til å peke mot kristne i Syria, en gruppe Trump tidligere har uttalt skal prioriteres.