De holder oversikt over antall skritt, forbrente kalorier, hvor lenge du har sovet og hvordan pulsen din er.

I samarbeid med magasinet Lyd & Bilde har TV 2 hjelper deg testet fem aktivitetsarmbånd: TomTom Touch, Fitbit Charge 2, Apple Watch Nike+, Samsung Gear Fit 2 og PolarM600.

Apple Watch og Polar er mer avanserte smartklokker med flere funksjoner.

– Det viktigste med et aktivitetsarmbånd er at det har god brukervennlighet, sier sjefredaktør Lasse Svendsen i Lyd & Bilde.

– Du har ikke tid til å stoppe opp hele tiden for å bla gjennom skjermen for å finne informasjon når du går tur eller trener.

Best i test: Fitbit Charge 2. Foto: Fitbit
Best i test: Fitbit Charge 2. Foto: Fitbit

Fitbit overlegen på app

Fitbit Charge 2 er best i test, og imponerer blant annet nettopp med brukervennligheten. Displayet tenner så fort du løfter på armen, og menyen er oversiktlig og enkel.

Lyd & Bilde er særlig fornøyd med Fitbit sin app.

– En god app i denne sammenhengen kjennetegnes ved at det er lett å finne frem til informasjon som er viktig for deg. Fitbit har vært gode på å lage en app folk har bruk for, og som er oversiktlig og lett å forstå, sier Lasse Svendsen.

Apple watch i ny innpakning

Apple Watch Nike +. Foto: Apple
Apple Watch Nike +. Foto: Apple

Fitbit er best i test, men også Apple Watch Nike + kommer fra det med æren i behold. Den har stort og tydelig display, og har en frekk finesse i form av at remmen er fuktighetstransporterende, noe som kan være praktisk under trening. Remmen fåes dog kun kjøpt sammen med ny klokke, og ikke separat. Siden den er en smartklokke er Apple Watch naturligvis mer avansert enn Fitbit, og har en rekke flere funksjoner. Den bruker derfor også en god del strøm.

TomTom scorer lavest

TomTom Touch får testens laveste score. Det er ikke nødvendigvis et dårlig aktivitetsarmbånd, men den oppleves noe knotete. Hvorfor? Vel først og fremst fordi den ikke tenner av seg selv når du løfter armen, og ved at deler av informasjonen står i annen retning enn resten i displayet.

Fitbit eller Apple Watch? Hvilken bør du velge?

På den lyse siden så er TomTom Touch den eneste i testen med muligheten for å måle fettprosenten din. Dette kan dog først leses av i appen etter at du har synkronisert aktivitetsarmbåndet med telefonen din.

Slik ble de testet

  • Hver modell ble paret med en Androidtelefon eller iPhone.
  • Modellenes apper er lastet ned og brukt gjennom testperioden.
  • Alle modellene er brukt i hverdagen og på treningssenter en ukes tid hver.