En politimann ankommer leiligheten i Uppsala der voldtekten skal ha funnet sted.
En politimann ankommer leiligheten i Uppsala der voldtekten skal ha funnet sted. Foto: Facebook

Sverige i sjokk:

Her ender livestreamingen av den mistenkte gruppevoldtekten – filmet fortsatt da politiet kom

Tre pågrepet og mistenkt for voldtekt i Sverige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Svensk politi har pågrepet og mistenkt tre personer for grov voldtekt i en leilighet i Uppsala. Voldtekten ble sendt live på Facebook, skriver Aftonbladet.

Hendelsen fant ifølge Uppsala Nye Tidning sted natt til søndag, og politiet jobbet søndag med undersøkelser i leiligheten. Lokalavisen skriver at de involverte er i alderen 20-25 år.

– Hvordan kan man gjøre slikt mot en jente, raser en person som tidligere har vært medlem av den lukkede facebookgruppen der det mistenkte overgrepet ble kringkastet.

Livestreamingen skal ha foregått i en Facebook-gruppe med over 60.000 medlemmer. Søndag formiddag ble medlemmene bedt om ikke å spre opptaket videre. Ifølge Expressen har administratoren av den lukkede gruppen oppfordret medlemmene til å overlevere bevismateriale til politiet.

– Trodde først det var en spøk

Ifølge Aftonbladets kilder var det om lag 200 personer inne på livestreamen, som ble avsluttet da politiet kom til stedet etter ti minutter.

Uppsala-politiet bekrefter i en pressemelding søndag kveld opplysningene om streamingen. De fikk tips klokken 08.24 om gruppevoldtekten som ble sendt live på Facebook. Tre personer født i 1992, 1996 og 1998 er pågrepet for mistanke om grov voldtekt.

Aftonbladet har snakket med 22 år gamle Lovisa fra Stockholm, som hevder hun fulgte livestreamen.

– To gutter dytter ei jente ned på sengen og tar på henne. Jeg ser at hun på en måte er utslått. Jeg trodde først det var en dårlig spøk, men det var det ikke. Folk skrev at de måtte slutte, at hun ikke ville, at det ikke var ok og at de hadde ringt politiet. Så ser jeg at politiet kommer inn, men da har de sluttet å ta på jenta, sier Lovisa som beskriver det som «uvirkelig» at noen kringkaster seksuelle overgrep på denne måten.

En annen kvinne, Josefine Lundgren (21), sier til Expressen

at hun meldte fra til politiet da hun så hva som skjedde. (NTB/TV 2)