tvillingforeldrene som flyktet til polen:

Natasha og Erik har ikke lenger status som etterlyst

Politiet har trukket tilbake den internasjonale etterlysningen av tvillingforeldrene.

Siden de tok med seg tvillingene sine og rømte til Polen i juni, har Natasha (24) og Erik Myra Olsen (22) vært etterlyst internasjonalt av politiet for omsorgsunndragelse.

Foreldrene flyktet fra Norge fordi de var redde for at barnevernet i Stange, for andre gang, skulle ta fra dem omsorgen for tvillingene.

– Manglet omsorgsevne

I en rekke nyhetssaker har TV 2 fortalt om samboerparet Erik og Natasha, som opplevde at barnevernet tok tvillingene fra dem bare timer etter fødselen.

Barnevernets begrunnelse var at moren er psykisk utviklingshemmet og manglet omsorgsevne. Denne diagnosen viste seg senere å være dokumentert feil.

Sist fredag vant paret fram i tingretten og får dermed omsorgen for jentene sine tilbake.

– Barnevernstjenesten har akseptert at Fylkesnemndas vedtak om at barna skal være i fosterhjem oppheves, sa parets advokat Ole Andreas Thrana til TV 2 på fredag.

Politiet trekker etterlysningen

Mandag fikk advokaten en tekstmelding der politiet bekrefter at også den internasjonale etterlysningen etter foreldrene er trukket tilbake.

– Det betyr at de kan bevege seg fritt, både i Polen og om de vil, over grensen til Norge, sier Thrana til TV 2 i dag.

– Hvordan har familien reagert på den opplysningen?

– De var lettet og ser på dette som nok et skritt i riktig retning.

– Vil de nå reise hjem?

– De må avvikle sitt boforhold i Polen og så vil de nok vende nesa hjemover ganske snart, tidligst i mars, sier Thrana.

Politiet bekrefter også overfor TV 2 at etterlysningen er trukket tilbake.

– Vi finner ikke grunn til å fortsette etterlysningen når foreldrene er blitt tilkjent omsorgen for barna, sier Bjørn Egil Drangevåg, politioverbetjent ved Asker politistasjon.

Lykkelige over rettsavgjørelsen

TV 2 møtte et lykkelig foreldrepar i Katowice i Polen fredag kveld, samme dag som rettsavgjørelsen i tingretten ble klar.

– Det var helt fantastisk, vi er så glade! Dette har vi ventet så lenge på, sier Natasha.

De forteller at nyhet kom overraskende på dem fredag morgen. Nå kan de flytte hjem med tvillingene, uten å frykte at familien blir splittet.

– Vi ser jo for oss at vi kan komme hjem til sommerferien, og det blir jo bare helt fantastisk å komme hjem til varme og fine Norge!