Vant over barnevernet, men fremdeles siktet AV politiet:

Natasha og Erik etterforskes videre for å ha tatt barna sine ut av landet

– Dette er en sak vi ikke er ferdige med å etterforske, sier politiets etterforskningsleder.

Fredag ble det klart at Natasha (24) og Erik Myra Olsen (22) får beholde omsorgen for tvillingene sine.

Siden juni har familien oppholdt seg i Polen. De forlot Norge da de skjønte at barnevernet ville ta fra dem omsorgen for barna.

Det førte til at politiet siktet dem for omsorgsunndragelse. Selv om fredagens dom fra tingretten sier at paret nå skal ha omsorgen, vil ikke politiet umiddelbart frafalle siktelsen.

– Alle fakta på bordet

– Siktelsen opprettholdes foreløpig. Dette er en sak vi ikke er ferdige med å etterforske. Først når alle fakta er lagt på bordet og saken er ferdig etterforsket, vil vi ta stilling til det, sier etterforskningsleder Bjørn Egil Drangevåg ved Asker og Bærum politidistrikt til TV 2.

– Nå som dette vedtaket er opphevet, er det ikke da naturlig at også siktelsen frafalles?

– Vi må jo ta utgangspunkt i det som var tilstanden da barna forsvant 4. juni 2016, og hvilke vedtak som var gyldige da. Det er det som vil være utgangspunktet for etterforskningen.

– Bør henlegge

Parets advokat i straffesaken mener politiet bør henlegge saken så raskt som mulig.

ETTERFORSKER: Bjørn Egil Drangevåg, er etterforskningsleder ved Asker og Bærum politidistrikt. FOTO: TV 2
ETTERFORSKER: Bjørn Egil Drangevåg, er etterforskningsleder ved Asker og Bærum politidistrikt. FOTO: TV 2

– De er siktet opprinnelig for å ta med seg barna som barnevernet skulle ta. Når barnevernet nå har frafalt den delen og retten har kommet til at det vedtaket skal oppheves, så bør det samme selvsagt gjelde siktelsen, sier advokat Marius Dietrichson.

Politet vil nå innhente dommen, nye psykologvurderinger og foreldrenes forklaring.

– Hvis politiet ønsker å ha ytterligere samtaler med mine klienter, så er de absolutt velkommen til det. De har ingen ting å skjule, de har ingen forklaring å skjule. De har to barn de ønsker å beholde. Det er det saken har dreid seg om, sier Dietrichson.

Ifølge advokaten var det paret som formelt hadde omsorgen for barna da de dro til Polen. Likevel var det et galt valg å reise, sier han.

MENER SAKEN BØR HENLEGGES: Advokat Marius Dietrichson. FOTO: TV 2
MENER SAKEN BØR HENLEGGES: Advokat Marius Dietrichson. FOTO: TV 2

– Det var uklokt av paret å reise den gang de valgte å gjøre det, men et ufornuftig valg bør ikke uten videre medføre straffereaksjon.