AVVISER SVINDEL: Daglig leder Torry Høivik Drange i Dragro Norway lover å rydde opp etter at politiet har advart mot dopapirsvindel.
AVVISER SVINDEL: Daglig leder Torry Høivik Drange i Dragro Norway lover å rydde opp etter at politiet har advart mot dopapirsvindel. Foto: Privat / skjermdump fra firmaets nettside

la seg flat også i 2013 og 2014:

Anklages for dorullsvindel – legger seg «helt flat»

– Vi er ikke bedragere, sier firmaets daglige leder til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere steder i landet advarer politiet mot det de omtaler som dopapirsvindel.

Folk som verken har bestilt eller forsøkt å kjøpe dopapir har plutselig fått regninger, hentelappper eller levering av større mengder dopapir på døren.

Heino Letzing (67) fra Hammerfest har blitt forsøkt svindlet hele tre ganger de siste ukene.

Ifølge politiet er det firmaet Dragro Norway, med nettadressen dragro.no, som står bak. Politiet oppfordrer folk til å ta kontakt med firmaet som sender ut dorullene.

Forbrukerrådet: – Ikke betal

Forbrukerrådet opplyser torsdag at de i 2016 fikk over 50 henvendelser om Dragro Norway. I løpet av tre dager i januar 2017 har 16 forbrukere kontaktet interesseorganisasjonen, sier Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet. Nå ber de Forbrukerombudet om å se nærmere på saken.

– Vårt budskap er: Ikke betal. Du har nemlig ikke plikt til å betale for noe du ikke har bestilt. Alt tyder på at de ikke har gyldig grunn til å sende regninger til folk, og da er det faktisk ulovlig å gjøre det. Vi ber derfor nå Forbrukerombudet om å gripe inn, sier Flønes.

Firmaet Dragro Norway står oppført med 10,4 millioner kroner i driftsinntekter i 2015, og har ifølge proff.no 59 ansatte. Likviditetsgraden til det norskregistrerte utenlandske foretaket er ifølge proff.no «tilfredsstillende», og lønnsomheten er «meget god». I Enhetsregisteret beskrives firmaets aktivitet slik: «Handel med aktuelle varer fra Baltikum, papir, alkohol (sprit), terrassemarkiser, kosmetikk og det som naturlig hører herunder.»

Daglig leder Torry Høivik Drange, med adresse på Nesøya i Asker, hadde ifølge 2015-skattelistene en inntekt på 568.276 kroner.

La seg flat i 2013 og 2014

I 2013 la Drange ifølge Bergensavisen seg langflat da idrettslag i Bergen fikk inkassokrav for doruller de aldri hadde fått. Overfor Jarlsberg Avis la han seg flat i 2014, da det kom kritikk fra idrettslag om avtaler som ble inngått for salg av dopapir. Nå legger han seg flat igjen:

– Har noen mottatt noe de ikke har bestilt fra oss, så ta kontakt. Vi gir alle angrerett og skal rette opp i alt. Vi legger oss helt flate, sier Drange til TV 2.

– Det har åpenbart skjedd noe feil i forbindelse med disse sakene. Her har det vært selgere som har vært litt ivrige på ordreknappen, men vi er ikke bedragere. Vi har oppmuntret våre selgere til å gjøre det bra, men her har noen blitt vel kreative.

– Aldri opplevd dette før

Drange sier at han har 25 års erfaring, men at han har «aldri opplevd dette før».

– Det er viktig å skille sakene fra hverandre her. Vi har blitt blandet inn i saker hvor toalettpapir har blitt plassert utenfor hos folk. Det er ikke oss, for ved våre leveranser er det alltid Posten eller Bring som leverer etter å ha gitt hentelapp.

– På alle våre sendinger med toalettpapir står det hvem vi er og hvor det har blitt sendt fra. Nå har vi innført at kunden får en SMS, som en bekreftelse, etter at vi har vært i kontakt med dem, sier daglig leder Torry Høivik Drange til TV 2.