fem is-mistenkte pågrepet:

– Gjerningsmannen bak Istanbul-angrepet identifisert

Tyrkisk politi har pågrepet fem IS-folk som kan knyttes til nattklubbangrepet i Istanbul, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Gjerningsmannen bak nattklubbangrepet i Istanbul er identifisert, opplyser Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

– Identiteten på personen som er ansvarlig for Istanbul-angrepet er fastslått, sa Cavusoglu til det statlige nyhetsbyrået Anadolu onsdag morgen, uten å gi flere detaljer.

Onsdag morgen ble fem personer som tyrkisk politi mistenker er tilknyttet IS, pågrepet i den tyrkiske havnebyen Izmir. De kan knyttes til nattklubbangrepet, melder Anadolu.

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

39 drept

Mandag uttalte tyrkiske myndigheter at de var i ferd med å nærme seg identifisering av gjerningsmannen, og viste til at det var sikret fingeravtrykk.

IS har påtatt seg ansvar for angrepet mot nattklubben Reina i Istanbul nyttårsaften, der 39 personer ble drept og nærmere 70 såret. Ofrene feiret nyttårsaften på nattklubben, og var fra flere ulike land.

Flere med tilknytning til terrororganisasjonen er pågrepet i forbindelse med saken, men ingen av disse skal være den mistenkte gjerningsmannen.

Feilaktig utpekt som gjerningsmann

Tirsdag ble en 28 år gammel mann fra Kirgisistan utpekt som gjerningsmann av politiet, men hevder selv at han er uskyldig og at han var i hjemlandet under angrepet.

Etter avhør med myndighetene i Kirgisistan ble det slått fast at han ikke hadde noe med nattklubbangrepet å gjøre, og han ble løslatt.

(TV 2/NTB)