Overvåkningsvideo viser mistenkt gjerningsmann under nattklubb-angrep

Tyrkisk politi jakter fremdeles mannen som drepte 39 og skadet flere titalls mennesker på den eksklusive nattklubben Reina nyttårsaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er bilder fra overvåkningskameraer som ifølge nyhetsbyrået AP viser den mistenkte gjerningspersonen gå gjennom klubben med et våpen, og skyting på utsiden av den eksklusive nattklubben i Istanbul.

Mannen skal ifølge tyrkiske medier tilsynelatende ha vært kledd ut som nisse da han gikk til angrep rundt klokken 01.15 natt til søndag.

Søndag ettermiddag avviser Tyrkias statsminister Binali Yildirim disse påstandene, skriver BBC.

Gjerningspersonen skal ha skutt og drept en politimann og en sivil på utsiden av klubben, før han tok seg inn i lokalene.

39 ble drept og nærmere 70 personer ble skadet i angrepet.

– Vi hadde det gøy, og først trodde vi det var oppstått en slåsskamp, så begynte massiv skyting, forteller øyenvitnet Yunis Turk til CNN.

Noen av nattklubbgjestene hoppet i Bosporus-elva fra nattklubbens uteområde for å unnslippe kulene.

– Etter skytingen begynte alle å løpe mot terrassen. Det var noen ved siden av meg som ble skutt og falt. Vi gjemte oss under sofaene, forteller Turk.

Det er uklart om det var én eller flere personer bak angrepet. Innenriksminister Suleyman Soylu sier at gjerningsmannen fortsatt er på frifot.

Lokale medier melder ifølge Al Jazeera at en gjerningsmann er drept inne på utestedet, men det er ikke bekreftet. Tyrkisk politi leter ifølge BBC kun etter en person.

Gjerningsmannen har trolig byttet klær inne på nattklubben, og overvåkningsbilder viser at personen som skyter på utsiden av klubben har mørke klær på seg.

– For de rikeste

Klubben som ble angrepet, er svært eksklusiv, forteller den norske journalisten Fredrik Drevon som er i Istanbul.

Filmet nyttårsfest like før angrepet

– Den fasjonale nattklubben er tilholdssted for Tyrkias sekulære elite. Der henger de rikeste av de rike, sier Drevon og legger til at nettopp denne eliten er president Erdogans viktigste støttespillere.

UD: – Ingen nordmenn

15 av de drepte var utlendinger, opplyser Tyrkias innenriksminister.

Etter det Utenriksdepartementet har grunn til å tro er ingen nordmenn rammet.

– Vi har ingen informasjon om at nordmenn er berørt av angrepet, sa pressekontakt Guri Solberg i UD til NTB søndag morgen.

En tyrkisk mann, som jobber som dj på nabo-nattklubben, fortalte til TV 2 natt til søndag at han var på vei til jobb da angrepet skjedde.

– Det er masse politi og ambulanser her, fortalte han.

– Dette handler ikke om muslimer eller islam. Terror er terror, uansett. Dessverre skjedde det denne gangen på den mest berømte nattklubben i Tyrkia, sier han.