Emilie Meng (17) forsvant 10. juli i Korsør, og ble ikke funnet før julaften. Hun ble oppdaget i et vann ved Borup, rundt 6 mil fra Korsør.
Emilie Meng (17) forsvant 10. juli i Korsør, og ble ikke funnet før julaften. Hun ble oppdaget i et vann ved Borup, rundt 6 mil fra Korsør. Foto: Scanpix Danmark / NTB scanpix

Emilie-drapet: Sjekker mystisk kassebil som forsvant i vill fart

Flere vitner har meldt fra om en hvit kassebil som kjørte i en rasende fart rundt i Korsør samme natt som 17-åringen forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i Danmark skal nå se nærmere på flere vitnebeskrivelser av en mystisk hvit kassebil som ble observert i Korsør 10. juli, samme natt som Emilie Meng forsvant. Det melder danske Berlingske Tidende.

Tidlig i forsvinningssaken meldte flere øyenvitner fra om bilen, som de ble oppmerksom på fordi den kjørte unormalt fort.

– Han kjørte som en sinnsyk, for å si det mildt. Det var like før han mistet kontroll over bilen da han kjørte til venstre ved Skovbrynet, forteller et øyenvitne til avisen.

Kort tid senere ble bilen observert igjen, på vei tilbake samme vei som den kom, og i samme høye fart.

Vitnet meldte tidlig fra om observasjonen, som ble gjort ved fire-tiden på natten, til politiet, men ble ikke kalt inn til avhør. Etter at Meng ble funnet drept på julaften, rundt seks mil fra Korsør, har politiet fattet ny interesse for disse observasjonene.

Visepolitimester Søren Ravn Nielsen leder etterforskningen av Meng-drapet, og forteller til Berlingske Tidende at de skal se nærmere på bilobservasjonen.

– Vi har fått flere henvendelser om den hvite kassebilen. Flere av disse henvendelsene som vi fikk tidlig i saken, vil vi nå sjekke opp igjen, sier Ravn Nielsen.

Meng må ifølge politiet ha blitt fraktet med bil til innsjøen der hun ble funnet, og derfor blir observasjoner av mistenkelige biler ekstra interessante.