Kvinne i 90-årene svindlet av falsk «NRK-reparatør»

Mannen klarte å få med seg kvinnens bankkort og rakk å ta ut penger på kortet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hendelsen skjedde på Skullerud i Oslo tirsdag ettermiddag.

Under påskudd av at han kom fra NRK og skulle fikse noe med kvinnens TV, klarte mannen å komme seg inn i huset og lure til seg kvinnens bankkort.

Fremgangsmåten er den samme som ved flere lignende tilfeller både i Oslo og Kongsvinger de siste dagene.

Les også: Kvinne forsøkt lurt av falsk TV-montør

Eldre ofre

– Dette rammer typisk godt voksne folk, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo-politiet.

– Først får de en telefon fra en person som sier han er fra NRK, Get eller et annet firma og at de skal sende en reparatør i forbindelse med graving eller noe annet i området. Når personen dukker opp, klarer de å lure med seg offerets bankkort. Ofte sier de at de må ut i bilen med kortet for å ordne med kvittering eller noe. I dette tilfellet klarte de å ta ut en brukbar pengesum, uten at jeg vil spesifisere det, sier Jøkling.

Ber folk være på vakt

Jøkling kjenner ikke til at yngre mennesker er svindlet eller forsøkt svindlet på denne måten. Politiet oppfordrer folk til å være på vakt og at man bør advare eldre slektninger mot at svindlere er på ferde.

– Det er all grunn til å være skeptisk til folk som vil inn i huset. Om noen ringer og sier de er fra NRK eller Get og sier at de trenger å komme inn, så ring til firmaet og dobbeltsjekk at det er tilfelle, oppfordrer Jøkling.

Snakket dårlig norsk

Gjerningspersonen som slo til mot den eldre kvinnen på Skullerud onsdag, beskrives som en mann i 30-årene, muligens av pakistansk opprinnelse. Han hadde tredagersskjegg, parkas med pelskrage og spisse, sorte sko. Han snakket dårlig norsk.

Politiet var hjemme hos kvinnen tirsdag ettermiddag for å undersøke åstedet.

– Vi er på stedet og snakker med kvinnen. Dette tar vi alvorlig, sier Jøkling ved 16.40-tiden.