STYRTER: Det var et russisk fly av typen Tupolev Tu-154-flyet som styrtet utenfor kysten av Sotsji. 
STYRTER: Det var et russisk fly av typen Tupolev Tu-154-flyet som styrtet utenfor kysten av Sotsji.  Foto: AP / NTB Scanpix.

– Flystyrt skyldes teknisk problem eller pilotfeil

Russlands transportminister med nye opplysninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russlands transportminister Maxim Sokolov, sier at gårsdagens tragiske flystyrt hvor 92 mennesker mistet livet, skyldes enten teknisk svikt eller pilotfeil, melder nyhetsbyrået AP.

Et lydopptak av samtalen mellom flygeledere og mannskapet om bord tyder ikke på at noe var galt før styrten. Værforholdene i området skal ha vært gode.

Ingen overlevende er funnet, og det antas at alle de 92 personene om bord mistet livet da militærflyet, en Tupolev-154, styrtet i Svartehavet første juledag.

Involvert i flere ulykker
Flyet som var på vei til en russisk flybase i Latakia i Syria, styrtet i Svartehavet like etter avgang etter tanking på Adler-Sotsji-lufthavna.

Tupolev Tu-154-flyet var et VIP-fly som det russiske forsvarsdepartementet har brukt til å frakte kjendiser, og regnes som en relativt pålitelig flytype, ifølge RT.

Men flytypen har de senere år vært involvert i flere alvorlige ulykker, og er blitt faset ut av de fleste sivile flyselskap.

Mesteparten av Russlands berømte Røde armés kor mistet livet i flystyrten. De skulle til Aleppo i Syria for å holde en nyttårskonsert for russiske soldater.

Anerkjent hjelpearbeider

Blant passasjerene var hjelpearbeideren og aktivisten Elizaveta Glinka (54), bedre kjent som Dr. Liza.

– Ingen tegn til over-levende etter flystyrt

Glinka var leder og for hjelpeorganisasjonen Fair Aid og en anerkjent aktivist for humanitærhjelp. Hun har blant annet fått pris fra president Putin for sitt arbeid.

Glinka var på vei til Syria for å levere nødhjelp til et sykehus, skriver Russia Today.

I stedet mistet hun etter all sannsynlighet livet i den tragiske flystyrten.

Ifølge avisa har Glinka særlig utmerket seg som hjelpearbeider for kreftrammede barn, hjemløse og andre vanskeligstilte. De siste årene har hun arrangert humanitærhjelp-aksjoner til utlandet