I en slik opphetet situasjon er det viktig å sette ting i perspektiv

BERLIN (TV 2): I Tyskland er mange rasende på politikerne som har tatt i mot et stort antall flyktninger. Men det er tross alt snakk om veldig få negative hendelser, minner TV 2-journalist Kadafi Zaman om.

Oslo 20150112.
TV 2s norsk-pakistanske journalist Kadafi Zaman fikk sitt pass påskrevet av en demonstrant før en Pegida protestmarsj i Oslo mandag.  Pegida  demonstrerte mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Oslo 20150112. TV 2s norsk-pakistanske journalist Kadafi Zaman fikk sitt pass påskrevet av en demonstrant før en Pegida protestmarsj i Oslo mandag. Pegida demonstrerte mot muslimsk innvandring og påvirkningen fra islam. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Tyskland tok i mot en million flyktninger i 2015. Nå er én av dem som søkte asyl etterlyst for terrorangrepet i Berlin.Stemningen i Tyskland rett før julaften er dyster. Mange er redde og sinte. Mye av sinnet rettes mot flyktningene som i fjor ble ønsket velkommen med åpne armer av landets ledende politikere.Jeg er i Berlin akkurat nå, og merker godt forandringen hos vanligvis svært så sindige tyskere. I en slik opphetet situasjon er det viktig å sette ting i perspektiv.