PLASSERTE BOMBE: Her på julemarkedet Rheinland-Pfalz i Ludwigshafen etterlot tolvåringen en hjemmelaget bombe. På grunn av feil med bomben gikk den ikke av.
PLASSERTE BOMBE: Her på julemarkedet Rheinland-Pfalz i Ludwigshafen etterlot tolvåringen en hjemmelaget bombe. På grunn av feil med bomben gikk den ikke av. Foto: Ludwigshafen.de

Tyske medier: 12-åring forsøkte å bombe julemarked

Den tolv år gamle tysk-irakiske gutten skal ha blitt instruert av IS til å planlegge terrorangrep.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er i en artikkel i nyhetsmagasinet Focus at 12-åringens angivelige terrorplaner først omtales.

Gutten skal ved to anledninger ha forsøkt å gjennomføre bombeangrep i byen Ludwigshafen am Rhein sørvest i Tyskland, skriver magasinet.

Regjeringsadvokaten har åpnet etterforskning, og ifølge etterforskere skal gutten ha vært «sterkt religiøst radikalisert».

Det første forsøket på å sprenge en bombe skal han ha gjort 26. november da han skal ha forsøkt å antenne en eksplosiv innretning ved julemarkedet. I en sekk på julemarkedet ble det funnet en glasskrukke med en ledning stikkende ut.

Beholderen skal ha vært fylt med spiker og krutt fra fyrverkeri og stjerneskudd.

Forbipasserende skal ifølge Focus ha varslet politiet om ryggsekken, noe som førte til en kontrollert sprengning.

Femte desember gjorde gutten angivelig et nytt forsøk, da han plasserte en annen sekk med en hjemmelaget detonator i nærheten av byens Rådhus.

Ifølge Tagesschau hadde gutten blitt instruert om hvordan han kunne lage bombene via den krypterte meldingstjenesten Telegram. Etterforskningen har ifølge avisen avdekket at de han kommuniserte med har tilknytning til terrororganisasjonen Islamsk Stat (IS).

Gutten, som er født i Ludwigshafen i 2004 og har irakiske foreldre, er under den kriminelle lavalder og kan derfor ikke straffes, skriver Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Gutten skal tidligere ha ytret ønsker om å slutte seg til Islamsk Stat i Syria.