Årlig bruker vi nordmenn 71 milliarder kroner for å fornye hjemmene våre.

TV 2 hjelper har sjekket hvor du får mest for pengene hos Montér, Fargerike, OBS Bygg og Jernia.

I vår undersøkelse har vi tatt utgangspunkt i hylleprisen til alle produktene.

Vi sjekker prisene på samme type maling og samme type pensler hos de ulike butikkene, og velger de markedsledende merkene Jotun og Jordan.

Sparer mest på malingen

Mens Fargerike er dyrest med en prislapp på drøyt 1800 kroner, sparer du nesten 600 kroner ved å kjøpe de samme malingspannene hos Obs Bygg.

For penslene fra Jordan skiller det kun 87 kroner, og igjen er det Fargerike som er dyrest mens Obs Bygg er rimeligst.

Ren pristest på malingsutstyr

I tillegg handlet vi inn 11 produkter som er lurt å ha når man skal male. Her har vi plukket de rimeligste produktene fra hver butikk og kvaliteten er ikke tatt med i beregningen.

Her er det også Fargerike som er dyrest, med en prislapp på rett over 1200 kroner. Obs Bygg er igjen rimeligst. Her får du malerutstyret 350 kroner rimeligere.

Slik testet vi:

TV 2 hjelper deg har hentet inn priser hos Montér, Fargerike, OBS Bygg og Jernia. Vi har tatt utgangspunktet i hylleprisen til produktene.

Vi har hentet inn priser på samme type maling fra Jotun. Her sjekket vi ut 10L Lady vegg 10, 3L Lady våtrom og 1L Lady Supreme Finish.

Fra Jordan valgte vi ut tre pensler i forskjellig størrelse.

Vi har også sjekket prisen på 11 ulike produkter som kan være fint å ha når man skal male. Her har vi valgt ut de rimeligste produktene fra hver butikk, og kvaliteten er ikke tatt med i beregningen. Produktene vi har plukket ut er like eller tilnærmer like når det gjelder størrelse og mengde.

Dette svarer butikkene:

Jernia mener at to av prisene vi har hentet inn er feil. Dette gjelder Lady Vegg 10 10L og rulle og brett.

Fargerike sier at de har medlemseide butikker i deres kjede og de står juridisk sett fritt til å sette priser selv. Fargerike har derimot anbefalte utsalgspriser.

I oversikten er det et avvik mot kjedens anbefalte priser. På Lady Supreme Finish er anbefalt pris 218 kroner.

Monter sier at fem produkter vi har hentet inn priser på avviker fra kassasystemet. Rørepinne og plast er dyrere i kassasystemet enn på etiketten. Mens Lady Vegg 10 10L, Lady våtromsmaling og maskeringstapen er rimeligere i kassasystemet. Nye etiketter skrives ut og merkes opp på hylla snarest.

OBS Bygg mener at en av prisene vi har hentet inn er feil. Prisen på white spirit avviker fra kassasystemet.