TV 2 avvikler egen katalogtjeneste

AVVIKLES: TV 2 Nyhetene har fått flere tips om useriøse selgere hos katalogtjenesten TV 2 Torget. Nå avvikles tjenesten. 
AVVIKLES: TV 2 Nyhetene har fått flere tips om useriøse selgere hos katalogtjenesten TV 2 Torget. Nå avvikles tjenesten.  Foto: Skjermdump
– De bruker TV 2-navnet for å lokke kunder, sier sykkelforhandler i Valdres, som mener å ha blitt svindlet av katalogtjenesten TV 2 Torget. Nå avvikler TV 2 katalogtjenesten.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sykkelekspert Wubbo Boiten driver egen sykkelforretning. I hjertet av Valdres både selger og reparerer den lille bedriften sykler.

Da Boiten for et halvt års tid siden ble kontaktet av selskapet TV 2 Torget, var han i utgangspunktet svært skeptisk.

– Jeg er i utgangspunktet allergisk mot telefonselgere, men jeg var i en fase hvor jeg var på jakt etter annonseringsmuligheter. TV 2 er et sterkt navn, og selgeren var veldig offensiv. Slik jeg opplevde det, brukte han TV 2-navnet for å lokke kunder. Jeg lot ham snakke, forteller Boiten.

– Null effekt

Dette har ifølge Boiten utviklet seg et mareritt. Han endte opp med å betale 10 000 kroner for en annonseringsavtale på tv2torget.no, som han hevder ikke har gitt ham ett eneste ekstra salg.

TV 2 Torget svarer på kritikken lenger nede i saken.

– Det har hatt null effekt. Ingenting, rett og slett, sier Boiten.

KRITISK: Sykkelforhandler Wubbo Boiten mener selgeren fra TV 2 Torget opptrådte urederlig.
KRITISK: Sykkelforhandler Wubbo Boiten mener selgeren fra TV 2 Torget opptrådte urederlig. Foto: Privat

Åtte klager på halvannet år

TV 2 har den siste tiden satt fokus på en rekke useriøse aktører i katalogbransjen. I prosessen har mange av seerne og leserne våre sendt tips om andre selskaper som driver likt. Noen av disse tipsene har omhandlet TV 2 Torget.

På forespørsel fra TV 2 har både hovedorganisasjonen Virke og Forbrukerrådet undersøkt hvor mange henvendelser de har registrert på selskapet.

Virke har registrert åtte siste år, mens Forbrukerrådet har registrert to henvendelser i samme tidsperiode.

– Det er bagatellmessig sammenlignet med hva vi ser hos andre aktører, sier Thor Martin Bjerke i Virke.

Misvisende i salget

Boiten reagerer på to ting ved TV 2 Torgets fremferd. Han hevder selskapet løy om prisen for produktet, og at annonseringen ikke har hatt noen effekt.

TV 2 har hørt lydopptak fra samtalen hvor avtalen ble inngått.

Ifølge selgeren skulle annonsene lages av proffe designere hos TV 2. Etter at selgeren fortalte om hvilke annonseringsflater de kan tilby Boiten, spør han om Boiten ønsker å bekrefte.

ANNONSEN: Slik ble Boitens annonse på TV 2 Torget seende ut. Boitens påstand er at han ikke opplevde et eneste salg som følge av annonsen. 
ANNONSEN: Slik ble Boitens annonse på TV 2 Torget seende ut. Boitens påstand er at han ikke opplevde et eneste salg som følge av annonsen.  Foto: Skjermdump

– Ja, så du sier 5000 kroner per år? spør Boiten.

– Per år ja, det er helt riktig, svarer selgeren i lydopptaket.

Likevel mottok Boiten en faktura hvor prisen ble satt til 10 000 kroner per år.

Tilbød mellomløsning

I en e-postutveksling mellom Boiten og TV 2 Torgets representant fremgår det at selskapet medgir at selgeren er utydelig når han korrigerer beløpet.

– Avtalen er bindende og må overholdes, men i og med at det kan ha skjedd en misforståelse rundt prisen er vi villige til å halvere prisen til 10.000,- for hele to års perioden. På denne måten får vi dekket våre kostnader i forbindelse med dette og dere får meget rimelig annonsering, skriver TV 2 Torgets ordreadministrator i en e-post.

– En knalldeal

– Jeg er ikke kvalifisert nok til å vurdere om dette kan kalles svindel, men etter mitt syn er det i hvert fall virkelig i gråsonen. Deler av fremgangsmetoden opplever jeg som ren svindel, sier Boiten.

Senere i samme samtale, som TV 2 har hørt lydopptak fra, spør Boiten igjen om prisen for produktet.

– Det totalbeløpet det blir 5000 per år?

– Ja, per halvår ja, det er helt riktig, svarer selgeren.

Deretter utveksles noen setninger om hvordan totalbeløpet utformes, før Boiten svarer:

– Jeg skal se gjennom e-posten så snakkes vi.

– Da får du en skriftlig bekreftelse av meg nå, så må jeg nesten gratulere deg med en knalldeal, sier TV 2 Torgets representant.

Avvikler TV 2 Torget

TV 2 Torget er heleid av TV 2 AS. Daglig leder i TV 2 Torget, Magnar Bakketeig, henviser til kommunikasjonsavdelingen i TV 2 for kommentar vedrørende anklagene.

Kommunikasjonssjef i TV 2, Jan Petter Dahl, svarer på vegne av TV 2 Torget.

AVVIKLES: TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl sier at TV 2 Torget vil se på Boitens sak på nytt. 
AVVIKLES: TV 2s kommunikasjonssjef Jan Petter Dahl sier at TV 2 Torget vil se på Boitens sak på nytt.  Foto: Johansen, Erik

– TV 2 Torget har i mange år vært TV 2s markedsplass for bedriftsannonsering primært for små og mellomstore bedrifter på nettet. Dette er ikke lengre en del av TV 2 sin kjernevirksomhet, og TV 2 har derfor tatt en beslutning om å avvikle TV 2 Torget, sier Dahl.

Kommunikasjonssjefen oppfordrer Boiten til å ta kontakt for å ny vurdering av saken, om han ønsker det.

– Vi synes det er leit at denne kunden opplever salgsprosessen som uryddig, og vi skal sørge for at TV 2 Torget ser på denne saken på nytt, sier Dahl.

Lik TV 2 Nyhetene på Facebook