Landslagskapteinen (29) råkjørte uten lappen – våknet på sykehuset uten bestekompisen og med kun ett bein

Loyd (29) mistet både bestevennen og benet i en trafikkulykke – nå er han landslagskaptein.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg ville ikke leve. Jeg så ikke noen mening med livet og ville bare bli borte, forteller Loyd i kveldens episode av Vårt lille land.

Loyd Solberg var 16 år og hadde skulket de to siste skoletimene. Bestekompisen hadde fått tak i en bil, men ingen av dem hadde lappen. Etter en stund satt Loyd seg bak rattet og ga full gass.

Sjokkbeskjed

16-åringen våknet opp på sykehuset 17. mai. Utenfor hørte han barnetog og jubel – men inne på sykehusrommet var han i ferd med å få en grusom beskjed.

– Jeg fikk beskjed om at bestekameraten min var død, og at benet mitt var borte.

Loyd nektet å tro det. Han ringte bestekompisen flere ganger de neste dagene, men kunne ikke forstå hvorfor vennens telefon var avslått.

Kjelkehockey

Tilfeldighetene skulle ha det til at Rolf Einar Pedersen (47) bladde gjennom avisen samme dag. Han leste om ulykken og om gutten som hadde måttet amputere.

47-åringen kjente seg igjen. Han hadde selv mistet benet i en trafikkulykke, men hadde etter hvert funnet mening i idretten. Nå var han en av de viktigste spillerne på det norske kjelkehockeylandslaget.

Rolf Einar tenkte at gutten i avisen kunne være en potensiell spiller, og dro for å besøke Loyd på rehabiliteringssenteret.

Spesielt møte

Det første møtet med kjelkehockeygutta ble spesielt for unggutten.

– Jeg visste ingenting om kjelkehockey. Jeg hadde aldri hørt om det før Rolf Einar kontaktet meg. Og jeg hadde jo ikke noe å tape, sier Loyd

– Jeg ble helt satt ut. Der satt det folk uten bein. De satt i rullestol og var lamme. Den skaden jeg hadde var en brøkdel i forhold. Folk tullet, folk var glade og folk gledet seg til trening.

– Det var en enorm følelse. Her skal jeg være. Det her skal jeg være en del av, tenkte jeg, mimrer 29-åringen.

TRAFIKKULYKKE: Loyd Solberg mistet bestekompisen.
TRAFIKKULYKKE: Loyd Solberg mistet bestekompisen. Foto: TV 2/Frank Melhus

Toppidrettutøver

Det viste seg fort at Loyd hadde et helt spesielt talent på isen. I løpet av de neste årene ble han forvandlet fra en halvkriminell unggutt til en disiplinert idrettsutøver på toppnivå.

– Disse gutta betyr alt for meg, bedyrer den nå 29 år gamle landslagskapteinen.

Hver gang han tar på seg drakten, tenker han på bestekompisen som ikke er her mer.

– Jeg tenker på ham og familien hans hele tiden. Jeg må ta de sjansene han ikke fikk. Jeg føler jeg lever sammen med ham, og at vi gjør dette sammen.

Se hele historien om Loyd og kjelkehockeylandslaget i Vårt lille land, søndag klokken 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo.