Operasjon «Dark room»:

Erna Solberg: – Vi må snakke med barna om overgrep, selv om det er ubehagelig

– Internett er det nye farlige overgrepsstedet, sier statsministeren. Hun reagerer kraftig på den omfattende overgrepssaken som nå rulles opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Så langt er 51 norske menn siktet i den omfattende overgrepssaken. Siktelsene omfatter overgrep og produksjon og distribusjon av overgrepsmateriale.

Statsminister Erna Solberg (H) sier at saken gjør henne veldig vondt. Hun ber foreldre snakke med barna sine om faren for overgrep på nett.

– Internett er det nye farlige overgrepsstedet og vi må snakke med barna om det, selv om det er ubehagelig å fortelle barna denne typen historier, sier statsministeren som selv er mor til to tenåringer.

Nettvett

Foreldre må lære barna godt nettvett, sier Solberg.

– Pass på hva barna gjør på nettet. Det dreier seg om at man ikke sender nakenbilder til noen som helst over nettet. Du vet ikke hvem som er på den andre siden. Snakk med barna om dette. Det er det samme som at jeg fikk beskjed om at jeg ikke skulle snakke med fremmede i Nygårdsparken da jeg var barn, sier hun.

Roser politiet

Bergenspolitiet holdt søndag ettermiddag en pressekonferanse for å informere om avsløringen av flere omfattende pedofili-nettverk.

I hele år har en en større gruppe etterforskere fra Vest politidistrikt jobbet med prosjektet som har fått navnet «Operasjon Dark Room». De aller fleste av de fornærmede barna som politiet har klart å identifisere, er norske. Flere foreldre har blitt fratatt foreldreretten som følge av politiets avsløringer.

Statministeren roser politiet for arbeidet de har gjort med «Dark Room».

– Bergenspolitiet fortjener honnør for den jobben de har gjort. Det er viktig å ha prioritet på overgrep mot barn og unge.