DOKKA-DRAPET:

Drapsofferet beskyldt for å ha forgrepet seg på person

DOKKA (TV 2): Personen han ble beskyldt for å ha forgrepet seg på har nær forbindelse til de tre siktede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere kilder på Dokka forteller at Nils Olav Bakken, som ble drept og delvis brent langs en skogsbilveg, har blitt beskyldt for å ha forgrepet seg på en person med nær forbindelse til de tre siktede.

– Småbarnsmoren har betrodd seg til meg om dette. Og jeg ble utspurt om dette forholdet i avhør med politiet, sier en venn av den siktede kvinnen i 40-årene til TV 2.

Vennen er uansett helt sikker på at småbarnsmoren, hennes sønn og mannen i 30-årene er uskyldige.

– Det er ikke mulig at de har gjort en slik handling, sier vennen, som forteller at småbarnsmoren var en aktiv kristen, blant annet ledet hun et barnekor i Frelsesarmeen.

Etter det TV 2 erfarer undersøker nå politiet om opplysningene om et overgrep mot en person med tilknytning til de siktede, kan være et mulig motiv i drapssaken,

– Dette ønsker vi verken å avkrefte eller bekrefte. Vi har flere hypoteser og dette er informasjon vi vil undersøke, sier politiinspektør Johan Petter Bærland til TV 2.

– Er et slikt forhold anmeldt av noen av de som er siktet?

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette.

Politiinspektøren bekrefter at politiet etter å ha rettet etterforskningen mot rusmiljøet på Dokka, for en tid siden fikk opplysninger gjennom avhør som gjorde at saken tok en ny vending.

– Puslespillet ble litt annerledes, sier han.

Dermed ble de tre som ikke har noe med rusmiljøet å gjøre, siktet.

Alle de tre som er fengslet nekter for å ha noe med drapet å gjøre. Avhørene av dem fortsetter onsdag kveld.