PÅKLEDD: Islamisten Ubaydullah Hussain mens han fortsatt hadde skjegg og gikk i tradisjonelle pakistanske klær.
PÅKLEDD: Islamisten Ubaydullah Hussain mens han fortsatt hadde skjegg og gikk i tradisjonelle pakistanske klær. Foto: Junge, Heiko / NTB Scanpix

Nakne islamister

For hver rettsak om norske islamister som går i Oslo tingrett blir de mer og mer avkledd. Snart har de ingenting igjen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De kaller menn for «bror» og damer for «søstre». For «brødrene» er Norge en vantro stat. Men NAV og Lånekassen er ikke haram. Heller ikke den frie rettshjelpsordningen er forbudt. Og lange kriminelle rulleblad er også halal.

Det er bare å si inshallah (Hvis Gud vil) så er alt greit.

Etter å ha dekket rettsakene mot fem norske fremmedkrigere ventet jeg ikke mange overraskelser i saken mot Ubaydullah Hussain. Eller «Ulrik Hofstad», som han ble kalt av sin medtiltalte etnisk norske konvertitt på 19 år. Han fant på et kodenavn som starter på U og slutter på H. Den skjønner nok ikke PST, trodde nordmannen. Men joda, de tok den.

For brødrene er Norge en vantro stat. Men Nav og Lånekassen er greit
Kadafi Zaman

Konvertitten ble stanset på Landvetter flyplass i Gøteborg i fjor sommer. Da var han på vei til Syria.

Rettsaken mot begge startet for en uke siden. Det er første gang en sak om terrorrekruttering går for en domstol i Norge.

At den tidligere lederen og talsmannen for gruppa Profetens Ummah, Ubaydullah Hussain, har fjernet skjegget og byttet ut pakistanske klær med trendy bukse og skjorte er ingen bombe. Andre islamister før ham har gjort det samme i de tidligere rettsakene. Men det hjalp ikke. Alle ble sendt i fengsel.

Den etniske norske 19-åringen fra Bjerke i Oslo sitter i retten og snakker norsk med litt arabisk aksent. Det er heller ingen overraskelse. Jeg har hørt kebabnorsk før. Mange ganger. Men det er noe som er nytt i denne rettsrunden. Noe jeg aldri har hørt før. For første gang hører vi norske fremmedkrigere snakke om barnebruder i Syria.

Abdul Hakim Sanchez Hammer
Abdul Hakim Sanchez Hammer Foto: Privat

– Bror, her kan du gifte deg med 12-13 åringer. Halal. No problem. Du må komme deg hit. Vi skal fikse deg en 13-14 åring, sier den norske fremmedkrigeren Abdul Hakim Sanchez Hammer på en lydfil som aktoratet spilte av i retten.

Fredrikstad-dialekten hans var selvsagt erstattet med arabisk aksent. Meldingen var til Ubaydullah Hussain og den ble funnet på WhatsApp på en av telefonene hans.

Konvertitten Abdul Hakim Sanchez Hammer, tidligere kjent som Thorleif, skrøt i opptaket av at han ville ha to koner.

Bror, her kan du gifte deg med 12-13-åringer
Thorleif «Abdul Hakim Sanchez» Hammer

– Jeg har to søstre som jeg inshallah kanskje skal gifte meg med. En somalisk søster og en syrisk søster, sier Hammer i lydfilen.

Han ble drept mens han kjempet for terrorgruppa Islamsk Stat i begynnelsen av 2015.

Også et annet opptak som ble avspilt av aktoratet forteller om hva som foregår i hodet på de norske fremmedkrigerne. Den 3. november 2014 spilte Abu Edelbijev, også fra Fredrikstad, inn en melding til Ubaydullah Hussain på WhatsApp. Den handlet om situasjonen i byen Kobani i Syria.

– Bror, du vet Allah har ydmyket dem så mye, de har ikke mye å spise der, det er veldig lite å spise der, så han ene koffaren(vantro) gikk rundt og lette etter mat. Brått kom han i armene våre, han kom rett inn i hendene til «staten», og du vet åssen «staten» tar seg av sånne flyktninger, med en gang dem kommer dem blir løste hodet sitt, så han fortsatt turen sin om mat uten hodet sitt. Sånn var det med han.

En måned etter at norsk-tjetsjenske Abu Edelbijev skrøt av at en sulten flyktning ble halshogget ble han selv drept i et bombeangrep.

«Profetens Umma» er trolig den gruppa i Norge som har påført norske muslimer størst skade.

Mulla Krekar, som forresten ikke fjerner skjegget før han møter i rettsalen, er en god kandidat til andreplassen.

Ubaydullah Hussain under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen «Innosence of Muslims».
Ubaydullah Hussain under en demonstrasjon utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen «Innosence of Muslims». Foto: Lien, Kyrre / NTB Scanpix

I flere år har denne gjengen med islamister herjet i offentligheten før de nå enten er drept, fengslet eller gått og gjemt seg. At ingen har reist fra Norge til Syria på ett år betyr at PST og norske myndigheter har lyktes med å snu utviklingen. Men mye skit i Islams navn har blitt spredd i mellomtiden. Mye av det har Ubaydullah Hussain stått for.

Hva sier han nå i retten?

Jo, det meste ble sagt for å skape overskrifter. Han likte oppmerksomheten. Det var guttestreker. Han kunne ha ordlagt seg annerledes. Ting ble sagt for å lage et skrytebilde, sier Hussain og legger til:

– Jeg har ikke noe med Profetens Ummah å gjøre lenger. Jeg har brutt med miljøet.

Vet disse islamistene egentlig hvor mye skade de har gjort?

De som virkelig trenger en unnskyldning er norske muslimer
Kadafi Zaman

I materialet som ble lagt frem for retten er det også en chat hvor Ubaydullah Hussain kaller meg for «svinet Kadafi Zaman». Det er fordi TV 2 har hatt et kritisk søkelys på dette miljøet i mange år. På spørsmål fra aktor om hvorfor han sa «svinet» beklaget Ubaydullah Hussain at han hadde brukt et slikt ord.

Det er greit med beklagelse.

Men de som virkelig trenger en unnskyldning er norske muslimer. Mens islamistene barberer skjegget og skylder på at det hele var et opplegg for å skape overskrifter, opplever mange muslimer et økende islamhat.

Det er de som må svare for ugjerningene til forskrudde fanatikere. I skolegården. I kantina. I hverdagen. De må fortelle gang på gang at muslimer flest hater ekstremister. De må argumentere gang på gang at muslimer er fredelige. Og de må bevise gang på gang at muslimer er lojale borgere av Norge. Norske jihadister må ta et medansvar for denne mistenkeliggjøringen.

Alt er ikke inshallah!