HENTES: En bil fraktes vekk fra småbruket ved Dokka som knyttes til de siktede.
HENTES: En bil fraktes vekk fra småbruket ved Dokka som knyttes til de siktede. Foto: Asbjørn Øyhovden/TV 2

drapssaken i søndre land:

Hentet bil på småbruk som knyttes til de siktede

DOKKA/OSLO (TV 2): Tirsdag ble tre personer pågrepet for drapet på Nils Olav Bakken. Onsdag ble en stasjonsvogn hentet på et småbruk som knyttes til de siktede.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tirsdag kveld gjennomsøkte politiet et småbruk i Nordre Land som de tre siktede har tilknytning til. Onsdag formiddag ble en sort BMW-stasjonsvogn fraktet vekk fra stedet.

Bilen manglet både skilter og panser da den ble hentet av Viking. Kriminalteknikere skal nå undersøke kjøretøyet.

I familie

Det var tirsdag at en mann i 20-årene, en mann i 30-årene og en kvinne i 40-årene ble pågrepet av politiet. De ble pågrepet samtidig og er alle hjemmehørende i Nordre Land kommune.

Etter det TV 2 har fått opplyst er den førti år gamle kvinnen moren til mannen i tyvårene som er pågrepet. Mannen i tretttiårene skal være tidligere straffedømt for mindre forhold.

De tre er siktet for forsettelig drap eller medvirkning til forsettlig drap på Nils Olav Bakken (49) i Søndre Land.

Bakken ble 3. september funnet kraftig forbrent i kanten av en grusveg på Veståsen.

På åstedet ble det funnet bilspor, og politiet vil nå undersøke om disse kan knyttes til BMW-en som ble hentet på småbruket. De vil blant annet også sjekke om det finnes DNA-spor etter Nils Olav Bakken i bilen.

Ingen nær tilknytning

Bakken var ifølge politiet rusmisbruker og hadde tilknytning til et rusmiljø i nærområdet. Politiet jobbet i en tidlig fase av etterforskningen inn mot et narkotikamiljø, men sier nå at de tre ikke hører til et rusmiljø.

– Politiet er ikke kjent med at de hadde en nær tilknytning til drepte, sa påtaleansvarlig Kristian Johansen i Vestoppland politidistrikt til TV 2 tirsdag.

Funnet av kjærestepar

Det var polske Marta Nagadowska og kjæresten hennes som fant Bakken, da de var på skogstur i området.

– Vi skulle opp for å se på utsikten og kjørte feil. Da kom vi ut på en skogsbilvei. Fra bilen så vi plutselig noe som lå i grøftekanten, og jeg trodde var en utstillingsdukke, fortalte Nagadowska da TV 2 snakket med henne like etter drapet.

Da kjæresteparet gikk ut av bilen og bort til grøften skjønte de at det var en død person de hadde funnet.

– Vi fikk panikk og løp derfra, og så ringte vi politiet, fortalte den sterkt pregede kvinnen til TV 2.

Nekter straffskyld

Mannen i 20-årene som er en av de tre siktede i Søndre Land-saken, nekter straffskyld. De tre er siktet for drap eller medvirkning til drap.

Mannens forsvarer, advokat Ole Herman Frang, opplyser til NTB at han var med mannen i avhør onsdag kveld, og at det blir videre avhør torsdag ettermiddag.

– Han erkjenner ikke straffskyld, sier Frang, som ikke ønsker å gå inn på hva hans klient har forklart politiet, eller hvordan mannen tar det å bli viklet inn i saken.

Torsdag framstilles mannen for varetekt i Gjøvik tingrett, sammen med sin mor i 40-årene og en annen mann i 30-årene. De er alle siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap.

De tre siktede skal framstilles klokken 11,12 og 13.30, opplyser Innlandet politidistrikt. Politiet vil be om at fengslingsmøtene går for lukkede dører, skriver NTB.