Ber om fire nye uker for siktet i overgrepsbilde-sak

ÅLESUND (TV 2): Politiet i Ålesund ber om fire nye uker i varetekt for mann som er siktet for besittelse, produksjon og distribusjon av overgrepsbilder og filmer av barn.

Mannen i 60-årene ble for fire uker siden pågrepet, siktet og varetektsfengslet. Under ransaking i mannens bolig fant politiet en datamaskin med over hundre overgrepsfilmer av barn og nærmere 2000 bilder i samme kategori.

– Vi ber om varetektsfengsling i fire nye uker, opplyser politiadvokat Julie Ulstein i Møre og Romsdal politidistrikt til TV 2.

Politiet bekrefter at siktelsen mot sunnmørsmannen er uendret, men nekter å opplyse om hva som har kommet frem i etterforskningen den siste måneden.

Det er heller ikke kjent om politiets arbeid har avdekket deling av overgrepmateriale. Politiet ønsker heller ikke kommentere om andre personer har fått status som siktet som følge av etterforskningen mot mannen i 60-årene.

– Av hensyn til etterforskningen gir vi ikke flere opplysninger i denne saken, sier Julie Ulstein.

Nytt fengslingsmøte er foreløpig ikke berammet, men mannen blir trolig fremstilt i Sunnmøre tingrett i morgen.

– Min klient samtykker til videre fengsling. Ut over det ønsker jeg ikke kommentere saken, sier forsvarer Oddvar Aarsæther til TV 2.