Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

eIrakiske soldater tok seg inn i noen sentrumsdeler av IS-kontrollerte Mosul fredag.

Lørdag morgen meldes det om harde gatekamper mellom irakiske spesialstyrker og IS-krigere. Minst sju irakiske soldater er drept i kampene.

Situasjonen er mest dramatisk i bydelen al-Bakr, melder nyhetsbyrået AP.

Snikskyttere ligger på takene og skyter med automatvåpen mot spesialsoldatene som svarer med artilleri.

IS-krigerne sitter ikke bare å venter på å bli angrepet av syrkene som skal jage dem ut. Satellittbilder fra Stratfor.com viser at de har gått inn for å bygge forsvarslinjer i byen.

Bilder fra den sørlige linjen av sentrum, viser at det er satt opp mange barrikader, for å gjøre det vanskelig for de irakiske soldatene å trenge dypere inn i byen.

Sør for forsvarlinjen har de sørget for at det er god sikt for å kunne se styrker som nærmer seg.

Det er om lag 1,5 millioner sivile i Mosul. Mange forsøker å flykte, men de fleste blir. Ventende på at soldatene skal jage ut ekstremistene som har terrorisert byen i to år.

IS har satt opp barrikader langs den sørlige siden av sentrum. De har fjernet bygninger for å ha god sikt, ifølge Stratfor. FOTO: Stratfor.com/Airbus/Handout via REUTERS 
IS har satt opp barrikader langs den sørlige siden av sentrum. De har fjernet bygninger for å ha god sikt, ifølge Stratfor. FOTO: Stratfor.com/Airbus/Handout via REUTERS  Foto: Handout

Rundt 2500 barn har de siste 24 timene flyktet fra Mosul sammen med sine foreldre, melder UNICEF. Det er den største flyktningstrømmen hittil siden offensiven mot byen startet.

Hovedgater inn mot byen er barrikadert. FOTO: Stratfor.com/Airbus/Handout via REUTERS
Hovedgater inn mot byen er barrikadert. FOTO: Stratfor.com/Airbus/Handout via REUTERS Foto: Handout
Hovedveier inn mot byen er barrikadert. FOTO: Stratfor.com/Airbus/Handout via REUTERS 
Hovedveier inn mot byen er barrikadert. FOTO: Stratfor.com/Airbus/Handout via REUTERS  Foto: Handout

– I natt og i dag har vi sett den største strømmen av mennesker siden starten av offensiven 17. oktober. UNICEF mener at over 2500 barn, blant dem noen med fysiske handikap, er blant de 5200 menneskene som kom til leirer de siste 24 timene, skriver FN-organisasjonen i en pressemelding.

UNICEF frykter for barnas skjebne under offensiven, som trolig vil øke i intensitet, og ber alle parter gjør det de kan for å beskytte barna i Mosul.

– Vi er spesielt bekymret over meldinger om at barn og kvinner brukes som menneskelige skjold, og ber alle parter respektere rettighetene til barn og kvinner som er de som betaler en særlig høy pris for en konflikt som ikke er deres», heter det i UNICEFS pressemelding.