En rekke kvinner har beskyldt republikanernes presidentkandidat Donald Trump for overgrep. Foto: Mandel Ngan/AFP Photo
En rekke kvinner har beskyldt republikanernes presidentkandidat Donald Trump for overgrep. Foto: Mandel Ngan/AFP Photo Foto: Mandel Ngan

Kvinnen som beskyldte Trump for å voldta henne som 13-åring trekker søksmålet

«Jane Doe» går ikke videre med den påståtte voldtekten mot Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kvinnen som hevder at Donald Trump voldtok henne da hun var 13 år, trekker nå søksmålet.

Det opplyser hennes advokat Lisa Bloom på Twitter natt til lørdag norsk tid. I et brev signert kvinnens advokater fremgår det at søksmålet mot Trump og hans venn Jeffrey Epstein droppes frivillig.

– Jane Doe instruerte oss om å droppe hennes søksmål mot Trump og Epstein i dag. Tøff uke for henne. Vi ønsker henne godt, skriver Bloom.

Ingen videre forklaring er gitt.

Onsdag kveld var det planlagt en pressekonferanse, hvor hun skulle stå frem og fortelle om saken. Den ble avlyst i siste liten, med forklaring om at hun hadde mottatt drapstrusler. Kvinnen har hele tiden fastholdt på å identifiseres kun med pseudonymet «Jane Doe» (den amerikanske ekvivalenten av Kari Nordmann).

Ifølge Doe skulle hun ha blitt voldtatt flere ganger på fester som ble arrangert av pedofildømte Jeffrey Epstein tilbake i 1994. Han er ifølge Huffington Post kjent for å arrangere ville fester med unge kvinner og jenter. I et intervju med New York Magazine i 2002, betegnet Trump pedofildømte Epstein som en «fantastisk fyr».

En rekke kvinner har kommet med overgrepsanklager mot Donald Trump etter et videoopptak hvor han beskriver seksuelle overgrep lekket i oktober.