Skulle snakke om angivelige Trump-voldtekter - trakk seg etter trusler

Et advokatfirma varslet onsdag at en kvinne som hevder Donald Trump voldtok henne da hun var 13 år gammel, skulle holde pressekonferanse. Kvinnen trakk seg i siste liten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siste: Kvinnen trakk seg fra pressekonferansen i siste liten.

– Jane Doe har mottatt flere trusler i dag. Hun lever i frykt og jeg må dessverre meddele at hun har kommet til at hun er for redd til å vise ansiktet. Dessverre må vi legge nye planer. Jeg beklager til alle som kom, sa advokat Lisa Bloom i en kort uttalelse.

Kvinnen, som har blitt kalt Jane Doe, saksøkte for noen måneder siden Trump for gjentatte seksuelle overgrep hun hevder fant sted i 1994.

Hun var 13 år gammel på tidspunktet for de angivelige voldtektene.

Onsdag kveld klokken 23 norsk tid var det planlagt at hun skulle fortelle sin historie på en pressekonferanse.

Klokken 23.00 var det i stedet hennes advokat Lisa Bloom, som dukket opp og avlyste seansen.

Bloom er en menneskerettighets-advokat mest kjent som programleder i programmet Open Court, et direktesendt program på tv-kanalen truTV som ble sendt fra 2001 til 2009.

Hun har også bidratt med sin kompetanse for The Today Show og NBC Nightly News og MSNBC.

– Voldtatt på fester

Ifølge kvinnen Bloom representerer ble hun voldtatt flere ganger på fester som ble arrangert av den pedofilidømte Jeffrey Epstein, som ifølge Huffington Post var kjent for å arrangere ville fester med unge kvinner og jenter.

20. oktober stod den til nå siste av en rekke kvinner frem og hevdet Donald Trump hadde begått et seksuelt overgrep mot henne.

Kvinnens anonymitet har vært en av årsaken til at medieomtalen rundt den angivelige barnevoldtektssaken til nå har vært begrenset.

Huffington Post omtalte saken første gang da anmeldelsen ble levert inn i juni i år og velger nå å fortsette dekningen av den, blant annet fordi det nå er klart at Trump skal i et rettsmøte om anklagene 16. desember.

Omfattende beskyldninger

Ifølge Huffington Post har tilsammen ti kvinner fortalt om uønsket seksuell oppmerksomhet fra Donald Trump.

I et videoopptak fra 2005 som ble publisert av Washington Post tidligere denne måneden, forteller Trump om hvordan man kan tillate seg hva som helst når man er kjendis. Trump skulle delta på en tv-innspilling og var utstyrt med mikrofon, men var åpenbart ikke klar over at samtalen han hadde med programleder Billy Bush ble tatt opp.

– Når du er stjerne, lar de deg gjøre hva du vil. Du kan gjøre hva du vil. Hva som helst. Ta dem i skrittet («Grab them by the pussy»), sier Trump i opptaket.

Under kan du lese pressemeldingen fra kvinnens advokat: