Her spiser TV 2-Solveig søppel fra dynga

Ifølge Matkontrollen-programleder Solveig Barstad er det ikke noe problem å lage seg et smakfullt ostesmørbrød bare ved å plukke ingredienser fra grønne avfallsposer på søppeldynga.

SPISER SØPPEL: Øivind Brevik ved Romerike Avfallsforeldring viser Solveig Barstad mat som er fult spiselig. Foto: TV 2
SPISER SØPPEL: Øivind Brevik ved Romerike Avfallsforeldring viser Solveig Barstad mat som er fult spiselig. Foto: TV 2

Halvparten av maten som havner på søppeldynga kunne vært spist.- Det er helt på trynet. Det er uetisk rett og slett, sier administrerende direktør Øivind Brevik ved Romerike Avfallsforedling, som daglig tar imot tonnevis med fullt spiselig mat ved Skedsmo gjenvinningsstasjon.I TV 2-programmet «Matkontrollen» besøker Barstad anlegget, og sammen med Brevik, skjærer hun opp flere av de grønne avfallsposene på jakt etter mat som kan spises.Etter litt lukting og vurdering finn