Voldsom brann i Kristiansand

KRISTIANSAND/OSLO (TV 2): En bygning brant helt ned og to andre er totalskadd etter en voldsom brann i Kristiansand sentrum natt til søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannskaper kjempet i flere timer mot brannen i Kvadraturen i Kristiansand sentrum. Henrik Wergelands gate 5 er nedbrent, i tillegg har ytterligere to bygninger i samme gate fått store brannskader.

Klokken 07 søndag morgen opplyste brannvesenet at brannen er under kontroll, men i morgentimene brant det fortsatt og store områder i Kristiansand sentrum var sperret av.

– Brannvesenet har kontroll over brannen og driver etterslukking. Det vil de holde på med en god stund videre, sier politiets innsatsleder Petter Spjelkaviknes til TV 2 klokken 08.

Se opptak av Nyhetskanalens sending i videovinduet øverst i saken.

Etterlyser to personer

Vitner har sett to personer løpe fra Henrik Wergelands gate opp mot Kirkegata da brannen brøt ut. Politiet etterlyser disse to personene.

– Dette er svært interessante opplysninger for politiet, og vi ønsker å komme i kontakt med andre som kan ha informasjon i saken. Det kan også være interessant å komme i kontakt med personer som sitter på video eller bilder i forbindelse med brannen, sier politistasjonssjef i Kristiansand, Ole Hortemo, i en pressemelding.

Fikk murstein i hodet

En politimann ble lettere skadd da han fikk noe bygningsmasse over seg, men ellers er det ikke meldt om skadde eller savnede personer.

– Det var en eksplosjon på grunn av branngasser, og så raste hele veggen. En politimann fikk en murstein i hodet. Litt senere raste pipa. Det var litt dramatisk, for det var nærme et annet bygg, sier brannvesenets innsatsleder Geir Klev til TV 2.

Flere titalls personer ble evakuert fra nærliggende bygninger, blant annet gjestene på Thon-hotellet i Markens gate og Comfort-hotellet i Skippergata. Disse har nå fått tillatelse til å returnere til hotellene sine.

INFERNO: Flere hus ble totalskadd i nattens brann. Foto: tips@tv2.no
INFERNO: Flere hus ble totalskadd i nattens brann. Foto: tips@tv2.no

Sperret av store områder

Flere gater og store områder i sentrum av Kristiansand ble sperret av mens brannen herjet. Astrid Nilsen ble vitne dramaet som utspant seg. Hun filmet med mobiltelefonen sin da det lød en kraftig eksplosjon fra brannen.

– Flammene sto ut, og det var helt kaotisk, sier Nilsen til TV 2.

Kjørte tilfeldigvis forbi: – Ser plutselig at det ryker voldsomt

– Jeg var der ganske tidlig, men vi ble fort evakuert fra området. Vi ble bedt om å holde oss på god avstand fra brannen, forteller Nilsen.

Hun roser både brannmannskaper, politi og helsepersonell som kom raskt til stedet og startet arbeidet med å få situasjonen under kontroll.

– De var kjempeflinke, det må jeg bare si.

Alt tilgjengelig personell fra brannvesenet i Kristiansand ble kalt ut. De fikk bistand fra kolleger i Vennesla og Søgne.

Starter etterforskning

Et Sea King-helikopter fra Hovedredningssentralen var i lufta fordi politiet fryktet at personer kunne ha klatret opp på hustak for å komme seg vekk fra infernoet.

Her rammet storbrannen

Kriminalteknikere kom til brannstedet natt til søndag. Mandag fortsetter politiet de tekniske undersøkelsene etter storbrannen.

Politiet etterlyser vitner som var i området da brannen brøt ut like etter klokken 03 natt til søndag. De bes ta kontakt på telefon 02800.

Brannårsaken er fortsatt ukjent.

TV 2 / NTB