Lesbisk muslim: – Homofili er en gave fra Gud

UNDERHUSET: Kan man være homofil og muslim samtidig? Ja, mener lesbiske Nora Mehsen, som sier at hun er stolt av sin muslimske bakgrunn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Debatten om homofili i islam er brennhet.

Muslimer som har stått frem som homofile forteller om alt fra diskriminering, trakassering, trusler, til vold.

Hva skyldes dette homohatet blant enkelte muslimer, spør Underhuset denne uken.

– Homofil praksis forbudt

Leder for konservative Islam Net, Fahad Qureshi, sier at han fordømmer all trakassering av homofile, men mener at Islam er klokkeklar om homofili:

– Islam er veldig tydelig på homofil praksis ikke er tillat. Det har muslimske teologer vært enige om i over 1400 år, poengterer Qureshi.

Nora Mehsen, lesbisk muslim og leder i Skeiv verden, tolker islam annerledes, og mener Qureshi bruker religion for å undertrykke andre.

– Jeg nekter å la konservative muslimer med undertrykkende religions fortolkninger definere hva Islam er for meg.

Islam Net-lederen blir spurt om hvordan han ville reagert om hans sønn kom hjem og sa at han var homofil.

– Jeg ville gitt han veiledning, forklart at det ikke er tillatt å praktisere homofili i islam på lik linje med andre synder. Jeg ville minnet ham på at Gud tester mennesker på forskjellige måter, noen er født blinde, andre født med et annet handikap.

– Sammenligner du homofili med et handikap, spør programleder Yama Wolasmal.

– Det jeg sier er at mennesker blir testet på forskjellige måter. Det at man blir tiltrukket av en av samme kjønn, kan være en av dem, avslutter Qureshi.

– Homofili er ikke test fra Gud, svarer Mehsen. Homofili er en gave fra Gud, Det er noe jeg er kjempestolt av, og ikke noe jeg ønsker å kvitte meg med, sier Mehsen.

SE HELE DEBATTEN HER: