Flere domfelte er rammet av NAV-feil

Minst fire dommer for trygdesvindel er basert på feil beløp fra Nav. De domfelte kan ha blitt straffet for hardt.

REGNET FEIL: Flere personer kan ha fått for strenge dommer for trygdesvindel etter en regnefeil gjort av NAV. (Foto: Morten Holm / Scanpix)
REGNET FEIL: Flere personer kan ha fått for strenge dommer for trygdesvindel etter en regnefeil gjort av NAV. (Foto: Morten Holm / Scanpix) Foto: Holm, Morten

Dagens Næringsliv skrev tidligere i uken hvordan en regnefeil hos Nav har fått alvorlige konsekvenser for anslagsvis 1.300 saker om tilbakebetaling av Nav-støtte siden 2002.

I første omgang har Nav undersøkt saker fra 2014 og fram til i dag, fordi det blant disse 51 kan være folk som fortsatt sitter fengslet på feil grunnlag.

De fire mest alvorlige feilene fra denne perioden dreier seg om feilberegninger på mellom 11.000 og 22.000 kroner, ifølge avisen.

I en av sakene ble en person dømt for å ha svindlet til seg 158.000 kroner, men summen viser seg å være 22.000 kroner for høy.

Partner Helge Hjort i Hestenes og Dramer, peker spesielt på en sak hvor det riktige beløpet er 114.000 kroner og ikke 128.000 som personen ble dømt for.

– Den feilen kan avgjøre om det blir betinget eller ubetinget fengsel, sier Hjort.

NTB

Mer innhold fra TV 2