TRAKASSERING: Hittil upubliserte radio- og tv-opptak av Donald Trump som trakasserer kolleger og slarver om seksuelle preferanser kan bli offentliggjort i løpet av de neste ukene. Foto: AP Photo/ Evan Vucci
TRAKASSERING: Hittil upubliserte radio- og tv-opptak av Donald Trump som trakasserer kolleger og slarver om seksuelle preferanser kan bli offentliggjort i løpet av de neste ukene. Foto: AP Photo/ Evan Vucci Foto: Evan Vucci

Leter etter flere hemmelige opptak med Trump-trakassering

Amerikanske medier vil ha arkivopptakene fra Trump-showet The Apprentice, etter at en tekniker sto fram og fortalte at han utelukkende ble kalt «fucking monkey» av presidentkandidaten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ligger mange saftige Trump-sitater gjemt i amerikanske tv- og radioarkiver.

Amerikanske medier vil nå ha tak i råmaterialet til tv-serien The Apprentice, hvor Trump bruker notoriske hersketeknikker for å finte ut deltakerne som drømmer om å lede ett av Trumps selskaper.

For ifølge medarbeidere som jobbet på settet, var det ikke bare foran kamera Trump herset med folk rundt seg.

Også bak kamera slang han med leppa til kvinnelige og mannlige kolleger.

Problemet er at den eneste som har den juridiske nøkkelen til å låse opp arkivet, er Donald Trump selv.

Vil ikke frigi råmaterialet

Mark Burnett, som har skapt og produsert serien, sier til Buzzfeed at verken han eller MGM, som eier produksjonsselskapet, har de juridiske rettighetene til å frigi råmaterialet.

Han sår også tvil om at det i det hele tatt eksisterer opptak fra kulissene som inneholder kompromitterende uttalelser fra Trump.

Serien The Apprentice er produsert i 14 sesonger og sendt på tv-stasjonen NBC fra januar 2004 og helt fram til i år.

Etter flere lekkasjer av tidligere upublisert materiale hvor Trump blant annet sier at han forsøkte å få en gift kvinne til sengs, men mislyktes – går spekulasjonene høyt om det kan finnes flere drøye kvinnediskriminerende uttalelser fra innspillingen av tv-serien.

Kalte kollega «fucking monkey»

Sist uke fortalte en lydtekniker at han utelukkende ble kalt «fucking monkey» av Trump under opptakene av tv-serien i 2004 og 2005.

Mannen ønsker ikke å stå fram med navn, fordi han frykter represalier. Men han understreker at han er hvit og at trakasseringen ikke har rasemessige undertoner.

Det er rett og slett Trumps måte å omtale folk han jobber med.

– Å mygge ham opp var ærlig talt det mest fornærmende, ydmykende opplevelsen jeg har hatt i løpet av mine 15 år som lydtekniker. Han behandlet meg som om jeg ikke var et menneske, sier teknikeren til Buzzfeed.

Ikke en eneste gang skal Trump ha brukt mannens navn, når han snakket til ham.

Krevde håndvask av lydtekniker

Teknikeren forteller at første gang han skulle hekte på mikrofonen til Trump, nektet eiendomsmogulen å håndhilse. Isteden krevde han at en av hans mange personlige assistenter skulle følge ham til toalettet og bevitne at han vasket hendene.

– Jeg kommer ikke til å la denne føkkings apen røre meg med mindre han vasker hendene, skal Trump ha sagt.

Trump skal også jevnlig å sextrakassert kvinnelige medarbeidere på settet. Teknikeren forteller at Trump en gang pekte på rumpa til en kvinnelig fotograf foran alle på settet.

Til slutt sa teknikeren opp jobben i The Apprentice fordi «ingen lønn er verdt det giftige miljøet».

Sex-slarv på Stern-show

Den republikanske presidentkandidaten har vært gjest en rekke ganger hos radiolegenden Howard Stern, som er kjent for sitt grenseløse talkshow på satellittradiokanalen SiriusXM.

Sist uke publiserte CNN en rekke arkivopptak fra showet, hvor Donald Trump villig forteller om sex med menstruerende kvinner, trekantsex og brystene til sin datter Ivanka.

Opptakene er fra sent 90-tall og fram til midten av 2000-tallet.

Flere reportere utenfor radiostasjonen hevder de kjenner til saftige og kjønnsdiskriminerende uttalelser som Donald Trump har kommet med i showet.

Howard Stern nekter

Blant alle opptakene finnes sekvenser hvor Trump snakker om å invitere både hans første kone og hans elskerinne til å dra på skitur sammen, og uttalelser som at kvinner i dyp krise alltid er de beste i senga.

Men til Billboard er Howard Stern tydelig på at han ikke vil frigi noen klipp.

– Det ville vært et svik, sier Howard Stern.

Den verdenskjente radio-verten er en uttalt supporter av Hillary Clinton.

Trump faller på meningsmålingene

Donald Trump har dalt på meningsmålingene etter offentliggjøringen av skandaleopptaket fra 2005 hvor han forteller til NBCs showvert Billy Bush at han kan «grafse kvinner i skrittet», og ligger nå under 40 prosents oppslutning ifølge NBC.

Mens opptakene til Billy Bush er gjort inne i en buss når Trump tror at mikrofonen er slått av, er Stern-intervjuene sendt direkte på radio.

Og nettopp det er hovedpoenget til Stern.

– Disse samtalene som jeg har hatt med Donald Trump var ikke gjort i det private som Billy Bush-tapene. Dette var på radio, sier Howard Stern.

Stern hardt ut mot journalister

Etter en ukes ferie var Stern på jobb igjen i går mandag. Da langet han ut mot reportere som krever at han finner fram igjen klippene med Trumps griseprat.

– Jeg skal fortelle deg hvorfor jeg ikke spiller av alle båndene; jeg føler at Donald Trump kom til showet i et forsøk på å være underholdene og ha det gøy med oss. Jeg føler det ville vært et svik mot gjestene våre hvis jeg satt der og fintet de ut nå når folk angriper ham, sier Stern.

Trum har selv gått ut og beklaget uttalelsene han tidligere har kommet med.

– Jeg har sagt og gjort ting jeg angrer på og ordene som er frigitt er sagt for mer enn et tiår siden, sier Trump.

– Alle som kjenner meg vet at disse ordene ikke reflekterer hvem jeg er i dag. Jeg sa det, jeg tok feil og jeg beklager, sa Donald Trump ifølge Buzzfeed.