Kjendisene i ekstase etter Michelle Obamas tordentale mot Trump

Slik reagerer kjendisene etter førstedamens tale som handlet om Trumps nedlatende holdninger til kvinner: «Respekt», «Michelle Obama2024» og «Du er en ekte rollemodell og leder».

Torsdag holdt Michelle Obama en følelsesladd tale om presidentkandidat Donald Trumps nedlatende kommentarer om kvinner. I løpet av den 30 minutter lange talen nevnte førstedamen ikke Trump med navn en eneste gang.

Hun la vekt på at Trumps holdninger overfor kvinner er sårende, ikke bare for kvinner, men også menn.

– Jeg kan si at mennene i mitt liv snakker ikke om kvinner på denne måten. Og jeg vet at min familie ikke er uvanlig. Å avfeie dette som hverdagsliv garderobesnakk er en fornærmelse mot anstendige mennesker, sa Michelle Obama.

Kommentaren var en tydelig henvisning til lydopptaket som Trump forsøker å bortforklare som garderobeprat.

– Ekte rollemodell og leder

Reaksjonene etter Michelle Obamas tale torsdag lot ikke vente på seg. Ikke overraskende kom demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton med en hyllest på Twitter:

– Respekt. Takk for at du satte ord på det som rører seg i våre hjerter.

Fra artisten Lady Gaga kom følgende melding:

– På CNN ser jeg deg tale med tårer i øynene. Du er en ekte rollemodell og leder.

Skuespilleren Elizabeth Banks skriver at sterke menn ikke trenger å rakke ned på kvinner for å gjøre seg selv mektige. Sanger og skuespiller Emmy Rossum skriver:

– Jeg er med henne. Jeg er med Michelle Obamas ord akkurat nå.

Deretter skriver hun: «Michelle Obama 2024», med henvisning til at hun håper å se Michelle som president ved valget om åtte år.

– Dette er Michelles «yes we can»-tale

Her er et utdrag andre reaksjoner som har dukket opp på Twitter i etterkant av talen: