McDonald's' sjefsklovn permitteres

McDonald's' maskot, klovnen Ronald McDonald, skal holde en lav profil i tiden framover.

BYE BYE: Ronald McDonald får fri en stund etter klovnehysteriet som nå også brer seg over Norge. Foto: Andy Wong/AP Photo
BYE BYE: Ronald McDonald får fri en stund etter klovnehysteriet som nå også brer seg over Norge. Foto: Andy Wong/AP Photo Foto: Andy Wong

Hamburgerkjeden McDonald's ønsker ikke å bidra ytterligere til klovnehysteriet som skremmer folk over hele verden.

Tirsdag nådde fenomenet også Norge, og skumle klovner ble observert i Romerike, Bodø og Romsdal. På bakgrunn av lignende rapporter over hele verden har McDonalds besluttet at maskoten skal holde en lav profil.

– McDonald's er oppmerksom på det nåværende klimaet rundt klovneobservasjoner i lokalsamfunn. På bakgrunn av dette vil vi vise hensyn med tanke på Ronald McDonalds deltakelse i samfunnsarrangementer framover, opplyser selskapet til nyhetsbyrået AP.

Hamburgerkjeden har ikke gitt noen detaljer om hvor ofte den rødhårede klovnen deltar på arrangementer, eller hvordan dette kommer til å endre seg i tiden framover.

Etter at de første observasjonene av klovner ble gjort i USA for noen uker siden, har trenden vokst kraftig og spredd seg til flere land. I begynnelsen av uken gikk britisk politi ut og advarte landets befolkning mot å kle seg ut som klovner i det offentlige rom. (NTB/TV 2)

Mer innhold fra TV 2