KILLER CLOWNS: Nå har britisk politi gått ut og advart landets befolkning å kle seg ut som klovner. Dette bildet gikk amerikansk politi ut med forrige uke for å advare sine borgere. FOTO: Knoxville Police Department
KILLER CLOWNS: Nå har britisk politi gått ut og advart landets befolkning å kle seg ut som klovner. Dette bildet gikk amerikansk politi ut med forrige uke for å advare sine borgere. FOTO: Knoxville Police Department

Britisk politi: – Ikke kle dere ut som klovner

«Drapsklovnene» fra USA inntar Europa til britenes store skrekk og gru.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Britisk politi advarer landets befolkning mot å kle seg ut som klovner i det offentlige rom.

Begrunnelsen er at det i USA den siste tiden har blitt meldt om en rekke tilfeller av «drapsklovner» som har skremt vettet av folk.

TV 2 har tidligere skrevet om klovnefenomenet i USA, som startet med at barn fortalte at klovner forsøkte å lokke dem inn i skogen med løfte om penger.På Instagram har anonyme klovnekontoer dukket opp, hvor en av dem, ved brukernavn «killer.clowns.215» skriver at de dreper barn.

Spredt seg til England

Politidistriktet Thames Valley, som dekker et stort område vest i London, kunne mandag opplyse om at det i løpet av helgen ble registrert 14 hendelser «der folk hadde meldt fra om at de var blitt truet eller skremt av andre som var utkledd som klovner».

– Handlingene deres kan forårsake frykt og angst hos andre. Dette kan bli oppfattet som skremmende og truende, og kan føre til pågripelser og kriminelt rulleblad, advarer politiinspektør Andy Boyd i en uttalelse.

I et tilfelle skal en mann ha kledd seg ut som en klovn, og med en kniv i en hånd skal han ha fulgt etter fire barn på vei til en skole i byen Chester-Le-Street sør for Newcastle fredag. Barna ble svært opprørt og skremt, heter det i en melding fra det lokale politiet i fylket Durham.

– Vi tror dette er del av den store bølgen som nå herjer i USA, heter det i en melding fra Durham-politiet.

– Politiet gransker flere brukerkontoer i sosiale medier som er dedikert til dette drapsklovn-hysteriet, heter det videre i meldingen. (NTB/TV 2)