TRØBBEL I TÅRNET: Donald Trump er i hardt vær etter avsørende lydopptak ble publisert fredag. . (AP Photo/ Evan Vucci)
TRØBBEL I TÅRNET: Donald Trump er i hardt vær etter avsørende lydopptak ble publisert fredag. . (AP Photo/ Evan Vucci) Foto: Evan Vucci

Elleve sjokkerende ting Trump har sagt om kvinner

Den amerikanske presidentkandidaten har en lang historie med nedsettende kommentarer om kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skandalevideoen der Donald Trump skryter av at han kan gjøre hva han vil med en kvinne fordi han er kjendis, er langt fra første gang han har kommet med sexistiske ytringer.

Flere ganger tidligere har han vært i hardt vær for sine nedsettende kommentarer om kvinner.

Her er noen av dem, og vi begynner med den siste.

 • Lydopptak før TV-show i 2005: «Når du er en stjerne, lar de deg gjøre det. Du kan gjøre hva som helst. (...) Du kan grafse dem i f****»
 • Twitterinnlegg i april 2015: «Hvis Hillary Clinton ikke kan tilfredsstille sin mann, hvordan kan hun da tilfredsstille Amerika». Tweeten ble senere slettet.

 • Kommentar til kvinnelig deltaker under en episode av Celebrity Apprentice i 2013: «Det må være et pent bilde av deg gående ned på kne».

 • Twitterinnlegg september 2016: «Hjalp kjeltringen Hillary den ekle (sjekk ut sex-video) Alicia M med å bli amerikansk statsborger for å gjøre et poeng ut av det under debatten?», Han refererte til tidligere Miss Universe, Alicia Machado, som Trump blant annet kalte Miss Piggy, da hun la på seg noen kilo.

 • Intervju med Howard Stern i 2006: «Datteren min er veldig vakker og har en veldig fin figur» Når Stern spør om det er lov å kalle datteren «a piece of ass», sier Trump klart ja. Hør klippet fra CNN:

 • Avsnitt i boka hans, How to Get Rich, i 2004: «Det er ikke banebrytende nyheter at kvinnene som vant på «The Apprentice» vant i stor grad på bakgrunn av dere sexappeal»

 • Avsnitt i boka hans, How to Get Rich, i 2004: «Alle kvinnene i programmet flørtet med meg. Bevisst eller ubevisst. Man må forvente seksuell spenning mellom mennesker, så lenge man ikke er aseksuell.»

 • Kommentar under intervju på CNN i august 2015 om nyhetsanker Megyn Kelly i Fox News: «Du kunne se det var blod som kom ut av øyene hennes. Blodet som kommer ut av henne... hvor som helst.

 • Intervju i Rolling Stone i september 2015: «Se på det ansiktet! Vil noen stemme på det? Kan du forestille deg at ansiktet til vår neste president? Jeg mener, hun er en kvinne, og det er ikke meningen at jeg skal si stygge ting, men virkelig, folkens. Kom igjen. Er du seriøs?» Han siktet til sin egnen rival, republikaneren Carly Fiorina.

 • Intervju med Esquire Magazine i 1991: «Det spiller ingen rolle hva media skriver, så lenge du har en ung og deilig stykke rumpe».
 • Intervju med Howard Stern i september 2005: «En flatbrystet kvinne kan ikke være en 10'er, ok?»

 • Intervju med Howard Stern i 2008: «Jeg så en kvinne som var helt nydelig. Hun var så sint fordi så mange menn ringte henne: «Hvordan våger de, det er forferdelig! De ser bare på puppene mine», så hun tok en brystreduksjon. Den gode nyheten: Ingen ringer henne lenger, ingen ser på henne engang. Og ikke bare det, det var en elendig operasjon.

Trump har ved flere anledninger beskrevet kvinner som stygge og usexy på både twitterkontoen og facebooksiden sin. Ofte som respons på negativ omtale fra journalister, eller politisk uenighet.

Skal vi tro den Emmy-vinnende produsenten Bill Pruitt, som var produsent for sesong en og to av realityshowet The Apprentice hvor Trump var programleder, vil det komme mer. I en twittermelding postet i helgen skriver han følgende:

– Som produsent for sesong 1 og 2 av #theapprentice kan jeg forsikre dere: Når det kommer til #trumptapes finnes det langt verre. #justthebeginning.

Kilder: Associated Press/Twitter/TV 2

Har du fått med deg disse klippene?