Trump-produsent etter griseprat-opptak: – Det finnes verre klipp

Donald Trumps sexistiske kommentarer er bare begynnelsen, sier produsenten bak TV-programmet The Apprentice.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA er rystet etter at Washington Post i helgen publiserte et lydopptak av republikanernes presidentkandidat Donald Trump hvor han i en samtale med TV-kjendisen Billy Bush omtaler kvinner på grovt vis og skryter av egen status.

– Når du er en stjerne, kan du gjøre hva du vil med kvinner. Du kan ta dem i skrittet, sier Trump blant annet.

Hør opptakene øverst i denne artikkelen.

I dag publiserte CNN en rekke lydklipp fra besøk Trump har avlagt studioet til den kontroversielle radioprateren Howard Stern, der Trump blant annet skrøt av datteren Ivankas kropp, og at det er greit å si at hun har en fin rumpe.

Trump publiserte lørdag en video der han beklaget uttalelsene i samtalen med Billy Bush, men kritikken mot ham vokser.

– Jeg beklager

Også kjendiser mener tiden nå er inne til å kritisere den kontroversielle republikanske presidentkandidaten.

I en video kaller skuespilleren Robert de Niro Trump «en bølle, en gris, en nasjonal katastrofe.»

Robert de Niro: – Han er en bølle, en gris, en nasjonal katastrofe

Massiv kritikk

Det republikanske partiet har avgjort at de skal bruke de neste 48 timene på å vurdere om de kan erstatte Donald Trump som partiets presidentkandidat, skriver Politico.com.

Hans nylig utpekte visepresidentkandidat Mike Pence reagerer sterkt på opptakene fra 2005.

– Som far og ektemann ble jeg søtt av ordene og handlingene som Trump beskriver, sier Pence. Jeg støtter ikke ordene og kan ikke forsvare dem, sier han.

Kritikk fra kona

Selv hans kone Melanie har nå uttalt seg om mannens språbruk og omtale av kvinner.

– Ordene min mann bruker er uakseptable og krenkende, sier hun i en uttalelse. Hun sier videre at hun har akseptert ektemannens unnskyldning, og håper andre vil gjøre det samme, sa fru Trump i en uttalelse.

Donald Trump var i sin tid mest kjent for realityshowet The Apprentice, der premien til vinneren var en ansettelse.

Skal vi tro den Emmy-vinnende produsenten Bill Pruitt, som var produsent for sesong en og to, vil det komme mer. I en twittermelding postet i helgen skriver han følgende (oversatt):

– Som produsent for sesong 1 og 2 av #theapprentice kan jeg forsikre dere: Når det kommer til #trumptapes finnes det langt verre. #justthebeginning.

Ansatt: Han vurderte deltakere etter bryststørrelse

Pruitt har så langt ikke utdypet hva han mener finnes av opptak, men er enn tyve tidligere deltakere og ansatte på settet har sagt til nyhetsbyrået AP at Trump behandlet kvinnene i showet uanstendig, inkludert å snakke om hvilke av dem han kunne tenke seg å ha sex med og å gradere dem etter bryststørrelse.

– Hvis det var en pause i samtalene kunne han snu seg til en av de kvinnelige deltakerne å si «du ser hot ut i dag, jeg elsker kjolen din», for deretter å snu seg til en mannlig deltaker og si «Du kunne tenkt deg å ha sex med henne, ikke sant?», sier en tidligere ansatt til AP.

Nettstedet Buzzfeed har satt i gang en prosess for å få utlevert råmaterialer fra rettighetshaverne av The Apprentice, med begrunnelse i at det amerikanske folk har krav på å få vite om presidentkandidaten er en «serie-trakasserer» uten at det foreløpig har nådd frem.

Her viser Trump seg i offentlighet for første gang etter videoskandalen