HAR FÅTT NOK: Condoleezza Rice og John McCain. (Foto: AP Photo)
HAR FÅTT NOK: Condoleezza Rice og John McCain. (Foto: AP Photo)

Partitopper trekker støtten til Trump

Tidligere presidentkandidat og senator John McCain og tidligere utenriksminister Condoleezza Rice føyer seg inn i rekken av republikanere som trekker sin støtte til Donald Trump etter de kontroversielle kvinnekommentarene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John McCain var presidentkandidat i 2008 og er en av de viktigste stemmene i Det republikanske partiet.

– Donald Trumps oppførsel denne uken, til slutt med avsløringen av hans nedverdigende kommentarer om kvinner og hans skryting av seksuelle overgrep, gjør det til og med umulig å tilby betinget støtte for hans kandidatur, skriver McCain i en pressemelding gjengitt av Politico.

– Jeg har ønsket å støtte kandidaten partiet vårt nominerte. Han var ikke mitt valg, men som tidligere nominert mente jeg at det var viktig å respektere det faktum at Donald Trump har vunnet et flertall av delegatene etter reglene i partiet, sier McCain.

Tidligere utenriksminister i USA, Condoleezza Rice, sier hun har fått nok av sitt eget partis presidentkandidat, Donald Trump. Hun ber ham trekke seg.

– Nå er det nok! Donald Trump bør ikke bli president. Han bør trekke seg fra løpet, skriver Rice på sin Facebook-side.

Dermed føyer hun seg inn i rekken av prominente republikanere som har trukket støtten til presidentkandidaten etter avsløringene om hans kvinnefiendtlige kommentarer.

– Som republikaner håper jeg å støtte noen som har verdigheten og tyngden til å kjempe om den høyeste posisjonen i det beste demokratiet i verden, skriver Rice.

NTB