Billy Bush er mannen som ler hjertelig av Donald Trumps griseprat om kvinner i opptaket for ti år siden. I dag er han medprogramleder i Today Show på NBC. (Peter Kramer/NBC via AP)
Billy Bush er mannen som ler hjertelig av Donald Trumps griseprat om kvinner i opptaket for ti år siden. I dag er han medprogramleder i Today Show på NBC. (Peter Kramer/NBC via AP) Foto: Peter Kramer

TV-stjerne risikerer sparken etter griseprat med Trump

– Jeg er flau og skamfull, sier Billy Bush etter lydopptaket av Donald Trump og ham selv ble publisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen som ler hjertelig når Donald Trump forteller hvordan han kan grafse kvinner i skrittet fordi han er en stjerne, har trolig tidenes bondeanger.

Billy Bush er den andre mannen på skandaleopptaket fra 2005. Den gang var han vert på underholdningsprogrammet «Access Hollywood», og tok imot Donald Trump i bussen på vei til opptak.

Ler imponert

Donald Trump hadde allerede blitt utstyrt med en liten mikrofon festet til jakken, og glemte at alt han sa kunne høres, og ble tatt opp i regi.

Når Trump fortalte hvordan han hadde forsøkt å ha sex med en gift kvinne som avviste ham, lo han høyt. Når Trump utdypet og sa han kunne gjøre hva han ville med kvinner, fordi han har stjernestatus, ler han og høres imponert ut.

Siden 2005 har verden gått framover for Billy Bush, og 2016 har så langt vært høydepuktet i karrieren. Han har blitt 44 år og medprogramleder i Today Show på NBC som samler over fem millioner seere hver dag. Det er et av USAs mest populære program som sender om morgenen.

– Umoden og dum

Nå kan karrieren få en bråstans, takket være måten han samtalte med Trump i videoopptaket.

Etter publiseringen av klippet har han gått ut og sagt at han oppførte seg tåpelig, og at han bare prøvde å spille med.

– Jeg er selvfølgelig flau og skamfull. Det finnes ingen unnskyldning, men dette skjedde for elleve år siden. Jeg var ung og umoden og var dum som spilte med, skriver han i en uttalelse fredag kveld.

En talsperson fra NBC sier til New York Times at de ikke har umiddelbare planer om å ta Bush ut av programlederjobben, men at dette kan endre seg dersom opptaket får ytterligere konsekvenser.

Slaktes i sosiale medier

På TV-stjernens facebookside har det kommet flere tusen sinte kommentarer under et bilde der han serverer bacon til publikum.

«Jeg så videoen med deg og Donald Trump. Du er like stor drittsekk som Trump» skriver en. «Wow. Du er en gris» skriver en annen.

Billy Bush er slekning av tidligere president George W Bush. Han er kjent for sin lette reporterstil med kjendiser.

Han har slettet twitterkontoen sin etter skandalevideoen ble publisert.