LIKHETER: Nancy O'Dell (venstre) og Arianne Zucker er begge tidligere programledere for Access Hollywood. Foto (venstre): AFP. Foto (høyre): AP.
LIKHETER: Nancy O'Dell (venstre) og Arianne Zucker er begge tidligere programledere for Access Hollywood. Foto (venstre): AFP. Foto (høyre): AP.

Dette er kvinnene Trump snakker om i skandaleklippet

I skandalevideoen som ble offentliggjort fredag snakker Donald Trump blant annet nedsettende om to kvinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Republikanernes kandidat Donald Trump sliter virkelig i motvind om dagen.

Etter den første TV-sendte debatten mot demokratenes kandidat Hillary Clinton i forrige uke, har hotellmogulen falt som en stein på meningsmålingene. Nå har en ny video av Trump publisert av Washington Post virkelig satt sinnene i kok.

Saken har hatt så stor interesse at nettsidene til Washington Post krasjet på et tidspunkt, og over 100 000 var inne på siden samtidig, noe som er ny rekord for avisen.

I videoen snakker Trump om hvordan han tidligere har forsøkt å forføre gifte kvinner, og på hvilken måte han tilnærmer seg kvinner på.

Han snakker ikke bare om sitt generelle dametekke, men også spesifikt om to kvinner.

Deres historie
I begynnelsen av opptaket forklarer Trump hvordan han prøvde seg på en ikke navngitt kvinne, og han sier blant annet:

– Jeg prøvde meg – det innrømmer jeg. Jeg prøvde å ligge med henne, men hun var gift.

Presidentkandidaten forteller at hun har sett kvinnen i ettertid. Han forklarer hvordan hun har endret utseende,

Nå er kvinnen han beskriver navngitt av Access Hollywood. Hun heter Nancy O'Dell (50), og er en gift programleder fra South-Carolina i USA. Som flere av kvinnene rundt Trump opp gjennom årene, har hun hatt en deltagelse i missekonkurranser. I 1988 deltok hun i «Miss Universe».

Rikskjendis
I 1996 startet hun å jobbe for«Access Hollywood». Turen gikk omsider videre til «Entertainment Tonight», hvor hun fortsatt er ansatt.

Hun er godt kjent blant mange i USA, og har blant annet ledet show i forbindelse med «The Emmys» og «Golden Globe», samt vært medprogramleder for flere nasjonale missekonkurranser.

I 2005 giftet hun seg med Keith Zubchevic, samme år Trump prøvde seg på henne. I 2007 fikk Zubchevic og O'Dell en jente, og kort tid etter ga hun ut en bok om foreldrerollen.

Flere kvinner
Trump gir seg ikke med det, og snakker om enda en kvinne i videoklippet. Da han gjennom vinduet i bussen får øye på skuespilleren Arianne Zucker (42) som skal ta dem imot, sier han dette:

– Jeg bør ta noen «tic-tacs» i tilfelle jeg skal kysse henne. Du vet, jeg er automatisk tiltrukket til vakre kvinner. Jeg er som en magnet. Når du er en stjerne, så tillater kvinnene at du gjør hva som helst. Du kan ta dem i skrittet.

I videoen er Trump på vei til et opptak i studioet til såpeserien «Days of our lives», eller «I gode og onde dager», som serien heter i Norge.

Zucker ble født i byen Northridge i California.

Hun begynte ungdomsårene som modell, men gikk raskt inn i skuespilleryrket.

42-åringen er mest kjent for sin rolle som «Nicole Walker» i nevnte såpeserie, men hun har også hatt en rolle i «CSI Miami», «DeVanity» og «Killer Assistent».

Zucker har ett barn, og ble separert i 2014.

Stille
Ingen av kvinnene har så langt kommentert den skandaløse Trump-videoen, men det har Trump selv.

Først tok han en enkel løsning, og beklaget om noen følte seg brydd, før han la ut en lengre video hvor han beklaget, men samtidig kom med kommentarer mot Hillary Clinton.

– Alle som kjenner meg vet at disse ordene ikke reflekterer den jeg er som person. Jeg sa det jeg gjorde, jeg tok feil og jeg beklager.

Så får de foreløpige meningsmålingene vise hvor stor betydning dette har for Trumps presidentkandidatur.

Og førstkommende søndag venter direktesendt TV-debatt. Her er det liten tvil om at han vil få kjørt seg.