Glem Pokémon Go, nå kommer Gardermoen Go!

De ansatte er hekta på nytt opplæringsspill.

Når nye Oslo lufthavn (OSL) åpner 27. april 2017 skal ikke bare alle nye lokaler skinne, også de ansatte skal ha fin-polert kompetansen.

Ledelsen ved OSL har derfor gått nye, banebrytende veier for å forberede sine 24 000 ansatte på best mulig måte: ved å la dem spille seg gjennom en virtuell utgave av den utvidede hovedflyplassen.

Spillet er basert på 3D-tegninger av Oslo lufthavn.

– Hele cluet med spillet er at du skal bli kjent med de nye arealene og finne ut av hvor de nye funksjonene er og hvordan du kan finne ting, sier Thorgeir Landevaag, direktør i driftskoordinering for T2-prosjektet (nye Oslo lufthavn, red. anm.).

Likner Pokémon Go

Spillet går ut på at de ansatte ved hjelp av et nettbrett eller en datamaskin beveger seg rundt på flyplassen og støter på utfordringer og forskjellige oppgaver de må løse.

Som for eksempel spørsmål fra passasjerer som har rotet seg bort, eller hva de gjør med etterlatt bagasje, i helt nye lokaler.

De får poeng for hver oppgave de løser. - Målet vårt har vært at når de ansatte kommer på jobb første dag, så skal de ha vært her før virtuelt, forklarer Anne Lise Waal, daglig leder i Attensi, som har utvilket spillet.

Den beste premieres

Samtlige 24 000 ansatte må gjennom spillet for å få utstedt ID-kort, så ingen slipper unna.

Men de som allerede har tatt spillet i bruk, er blitt hekta.

– Det knives veldig om å få høyest poengsum, sier Landevaag, som understreker at spillet har blitt en umiddelbar suksess.

– Akkurat nå er det en fra Politiet som leder.

Spiller også hjemme

Mannen som akkurat nå ligger på en andreplass synes slettes ikke det er stas å ha blitt forbigått av en kollega.

Jonas Østvold, assisterende duty-manager ved OSL, innrømmer at han har tatt med seg spillet hjem:

– Da får oppussing være oppussing ... Jeg må spille hjemmefra for å score enda flere poeng!