GÅR NYE VEIER: Familien forsøker en utradisjonell metode for å finne Emilie Meng (18). (Foto: PRIVAT) 
GÅR NYE VEIER: Familien forsøker en utradisjonell metode for å finne Emilie Meng (18). (Foto: PRIVAT) 

Familien prøver utradisjonell metode for å finne Emilie (18)

Snart tre måneder har gått siden Emilie Meng (18) forsvant i Danmark. Familien ber personer som har opplysninger i saken om å ringe et anonymt nummer og legge igjen en beskjed.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

10. juli hadde Emilie Meng vært på byen i Slagelse sammen med venner. De tok toget hjem til Korsør stasjon der vennene hoppet i en drosje.

Men Meng ville i stedet høre på musikk, og bestemte seg for å gå de fire kilometerne fra stasjonen og hjem.

Et eller annet sted på veien ble 18-åringen borte.

Siden den gang har politiet, dykkere, hunder og frivillige letemannskaper saumfart den lille kystbyen på Sjælland.

Kan ringe anonymt

Familien har bestemt seg for at ingen metoder skal være uprøvd i letingen etter den unge kvinnen.

I august forsøkte organisasjonen «Missing People» å lete etter 18-åringen på en helt ny måte.

De frivillige stilte seg opp på en lang rekke, skulder ved skulder, mens de holdt hverandre i hendene. Deretter gikk de målrettet gjennom område for område. På den måten håpet de å finne Meng eller gjenstander som kunne settes i sammenheng med forsvinningen, men søket var resultatløst.

I et innlegg på Facebook-gruppen «Ettersøgningen af Emilie Meng» skriver fetteren hennes, Robin Witzner, at de nå har opprettet et telefonnummer som personer kan ringe anonymt.

Utlover dusør

Når man ringer nummeret, kan man legge igjen en beskjed. Disse blir gjennomgått, og personer som har interessante tips, vil bli oppringt.

På den måten kan tipsere gi opplysninger om saken uten at politiet finner ut hvem de er. Personen som kommer med opplysninger som fører til at 18-åringen blir funnet, får en dusør på 200.000 kroner, skriver fetteren.

Politiet har tidligere uttalt at håpet om å finne Meng i live blir mindre for hver dag som går. De jobber etter to teorier: At hun ble utsatt for en forbrytelse eller en ulykke.