MØTES TIL DEBATT: Malika Bayan og frisør Merete Hodne møtes til debatt i Larvik 10. oktober. Foto: T. Brandeggen/TV 2/Scanpix
MØTES TIL DEBATT: Malika Bayan og frisør Merete Hodne møtes til debatt i Larvik 10. oktober. Foto: T. Brandeggen/TV 2/Scanpix

Hijab-Malika (24) møter frisør Merete Hodne (47) til debatt

En måned etter at Hodne ble dømt for diskriminering av Malika Bayan møtes de to til debatt.

Frisør Merete Hodne ble i Jæren tingrett dømt til å betale 15.000 kroner for å ha nektet hijabkledde Malika Bayan adgang til salongen sin.

Nå møtes de to til debatt i Larvik.

Debatten har fått tittelen «Hijab & Niqab – islampolitikk eller religion?» og arrangeres av Bjørn Melleby og Debattforum Larvik mandag 10. oktober, skriver Østlands-Posten.

Arrangøren kaller duellen et scoop.

«Første gang disse dønn uenige damene, flybårne fra Stavanger, møtes etter dommen i Jæren Tingrett. Flere toppolitikere og kjente samfunnsdebattanter deltar også i debatten», skriver den lokale arrangøren Bjørn Melleby på sin Facebook-side.

Debatten skal forøvrig ledes av TV 2-journalist Yama Wolasmal, som er aktuell med Underhuset på TV 2 Nyhetskanalen og Sumo.

Merete Hodne anket dommen fordi advokaten mente avgjørelsen var for tynn, og fordi det er en prinsipiell sak de ønsker belyst skikkelig.

Saken kom opp for retten etter at Hodne nektet å vedta et forelegg på 8.000 kroner for å ha nektet Malika Bayan å komme inn i salongen.

Frisøren erkjente ikke straffskyld og argumenterte med at hun anser hijaben som et «ekstremt politisk symbol» – at den gir henne angst og at hun fikk «helt hetta».