Avslørt! Egon og Peppes serverer fabrikkmat

MATKONTROLLEN (TV 2): Norges største familierestauranter markedsfører at maten lages av «beste» råvarer. Matkontrollen avslører at de serverer fabrikkmat.

MENER DET JUKSES: Matforsker Trygve Eklund, restaurantanmelder André Blomberg-Nygård og kokk Charlotte Mohn Gaustad smakte på mat fra Egon og Peppes. De mener de kunne smake og se at mye av maten blir laget fabrikk og storkjøkken, og ikke av beste råvarer – slik restaurantene lover. Foto: JAN MORTEN BJØRNSEN.
MENER DET JUKSES: Matforsker Trygve Eklund, restaurantanmelder André Blomberg-Nygård og kokk Charlotte Mohn Gaustad smakte på mat fra Egon og Peppes. De mener de kunne smake og se at mye av maten blir laget fabrikk og storkjøkken, og ikke av beste råvarer – slik restaurantene lover. Foto: JAN MORTEN BJØRNSEN.

«Vi benytter de beste råvarene fra norske leverandører», skriver Egon. «Vi er stolte av å kunne tilby de beste kvalitetsingredienser», hevder Peppes Pizza. Big Horn Steak House presiserer at de bruker «førsteklasses norske råvarer».Til sammen er de overnevnte kjederestaurantene en milliardindustri. I fjor omsatte Egon for 1,3 milliarder kroner.Matkontrollen har gjentatte ganger spurt restaurantene om å få komme inn på kjøkkenet deres. Til tross for at de serverer millioner av må