Politiet har tatt oppstilling utenfor Cascade Mall i Burlington i delstaten Washington. Foto: Dean Rutz/The Seattle Times/AP
Politiet har tatt oppstilling utenfor Cascade Mall i Burlington i delstaten Washington. Foto: Dean Rutz/The Seattle Times/AP Foto: Dean Rutz

Fem drept i skyting på kjøpesenter

Fire kvinner og en mann ble drept da en mann begynte å skyte rundt seg på et kjøpesenter fullt av folk i den amerikanske delstaten Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store ressurser er satt inn i letingen etter gjerningsmannen, som beskrives som en latinamerikansk mann kledd i svart. Han stakk fra kjøpesenteret i Burlington etter å ha avfyrt flere skudd, og ble sist sett gående mot en motorvei.

– Vi jakter fortsatt på gjerningsmannen. Hold dere innendørs, sier en talsmann for politiet i delstaten, Mark Francis.

Fire kvinner ble tidlig meldt døde, mens en mann ble omtalt som kritisk skadd. Lørdag ettermiddag melder politiet at også mannen er død. En kvinne er lettere skadet.

– Lignet lyden av ballonger som sprakk

Guvernør Jay Inslee sier i en uttalelse at delstaten er rammet av en tragedie.

– Vi oppfordrer alle innbyggere til å ta hensyn til sikkerhetsadvarsler som kommer. Hold dere i nærheten av venner og familie mens vi venter på at gjerningsmannen forhåpentligvis pågripes, sier Inslee.

En overvåkingsvideo fra kjøpesenteret viser det som trolig er gjerningsmannen som bærer på et våpen. Foto:  AP
En overvåkingsvideo fra kjøpesenteret viser det som trolig er gjerningsmannen som bærer på et våpen. Foto:  AP

Politiet har lagt ut bilde fra en overvåkingvideo som viser gjerningsmannen inne på kjøpesenteret. Mannen er kledd i svart og går med et våpen i hendene. Politiet tror gjerningsmannen har handlet alene.

Tari Caswell sto i prøverommet da hun ifølge avisen Skagit Valley Herald hørte en lyd som lignet fire ballonger som sprakk.

– Så hørte jeg sju eller åtte flere slike smell, og jeg bare sto helt stille i prøverommet før det føltes som om noe var galt, forteller hun.

Løp ut av kjøpesenteret

Det ble veldig stille, før Tari til slutt hørte en kvinne rope om hjelp. En mann kom inn i prøverommet og hentet ut Tari og en annen kvinne. Sammen løp de ut av kjøpesenteret.

En restaurant like i nærheten stengte dørene med en gang de fikk vite om skuddene på kjøpesenteret. Stephanie Bose, som driver restauranten, fikk vite om hendelsen via kjæresten til en ansatt.

– Han var på vei inn på kjøpesenteret og folk skrek. Det var helt vanvittig, sier Bose til nyhetsbyrået AP.

FBI hjelper det lokale politiet i etterforskningsarbeidet. Gjerningsmannens motiv er uklart, og FBI melder på Twitter at de ikke har informasjon som tyder på flere angrep enten i Washington eller i andre delstater.

Etter skytingen ble folk evakuert til en kirke i nærheten. Foto: Karen Ducey/ AFP
Etter skytingen ble folk evakuert til en kirke i nærheten. Foto: Karen Ducey/ AFP Foto: Karen Ducey