Politiet brukte tåregass mot demonstrantene som viste sin misnøye med politidrapet på ubevæpnede Keith Scott tirsdag. Foto: Gerry Broome/AP Photo
Politiet brukte tåregass mot demonstrantene som viste sin misnøye med politidrapet på ubevæpnede Keith Scott tirsdag. Foto: Gerry Broome/AP Photo Foto: Gerry Broome

Erklærer unntakstilstand etter voldelige opptøyer

Opprørspoliti måtte bruke tåregass mot nye demonstrasjoner onsdag kveld i byen Charlotte i delstaten Nord-Carolina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Personen som ble skadd i gårsdagens opptøyer er nå død.

Han døde av skadene på sykehuset. Han skal ikke ha blitt skutt av politiet, men av en sivil.

Det oppstod konfrontasjoner mellom demonstranter og politiet i Charlotte i delstaten Nord-Carolina i USA da demonstranter protesterte mot drapet på svarte Keith Lamont Scott tirsdag.

Like etter mannen ble skutt, begynte politiet å kaste skremmegranater mot demonstranter som kastet fyrverkeri på politiet. Politiet fortsatte med å skyte tåregass mot demonstrantene.

Guvernør i Nord-Carolina, Pat McCrory, har erklærte unntakstilstand i staten etter politisjef i Charlotte Mecklenburg, Kerr Putney, ba om det.

– Jeg sto midt i det. Det var en stor folkemengde i nærheten av Omni-hotellet. Folk fant alt de kunne av gjenstander for å knuse glass. Det var galskap. Politiet avfyrte en rekke gummikuler og tåregass mot publikum, som trakk seg tilbake. Men etter å ha dekket til munn og nese gikk de tilbake igjen.

Det sier Zach Locke til CNN.

Guvernøren har iverksatt tiltak for å sette nasjonalgarden inn i forsøket på å stoppe urolighetene, skriver guvernørkontoret i en pressemelding. Nasjonalgarden er en del av USAs militære reserve.

Startet tirsdag

Sammenstøtene i Charlotte startet tirsdag kveld lokal tid etter at 43 år gamle Keith Lamont Scott, en afroamerikaner, ble skutt og drept av en svart politimann tidligere på dagen. 16 politifolk ble såret i sammenstøtene tirsdag.

Politiet i Charlotte hadde arrestordre på en mann og trodde det var rett person som satt i et kjøretøy på parkeringsplassen foran et leilighetskompleks.

Scott, som ikke var mannen politiet lette etter, hadde ifølge politiet et skytevåpen og ble skutt og drept på stedet.

Scotts datter hevder han hadde en bok, og ikke et våpen, men politiet opplyser de beslagla et våpen på stedet.

Samtidig med demonstrasjonene var det onsdag en minnemarkering på stedet der Scott ble skutt hvor folk hadde samlet seg med lys og blomster.

(TV 2/NTB)