STORBRANN: Dette bildet skal vise brannen som herjer flyktningleiren Moria på Lesvos.
STORBRANN: Dette bildet skal vise brannen som herjer flyktningleiren Moria på Lesvos.

flyktninger tente på leiren etter opptøyer:

Flyktningleir på Lesvos totalskadet

Flyktning- og migrantleiren Moria på den greske øya Lesvos har fått omfattende skader i en brann. 4000 flyktninger måtte evakueres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ingen skal ha kommet til skade i brannen som brøt ut mandag kveld etter en slåsskamp mellom grupper av innbyggere. Uroen skal ha oppstått etter rykte om at beboerne skulle returneres til Tyrkia.

Ifølge BBC er en tredel av teltene og boligene i leiren ødelagt i brannen. En politikilde opplyser at det var migrantene selv som satte fyr på leiren og deretter flyktet derfra.

Kraftig økning

Tidligere på dagen la greske myndigheter fram nye tall som viser at antall migranter som tok seg over til Hellas, har økt kraftig. Minst 374 migranter kom sjøveien fra Tyrkia i løpet av helgen, ifølge greske migrasjonsmyndigheter.

Årsaken til økningen er uklar, men lokale medier antyder at menneskesmuglere har trappet opp reisene over sjøen i forkant av at det er ventet dårligere vær.

Greske myndigheter har, etter at flyktningavtalen mellom EU og Tyrkia trådte i kraft i april, registrert færre enn 50 migranter daglig til de greske øyene.

Den greske kystvakten sa på Twitter at flyktningene måtte evakueres av sikkerhetshensyn i forkant av brannen.

Videoer som sirkulerer på nett viser roping og minst en person som vifter med et brennende nødbluss.

Ifølge nyhetsbyrået AFP, skal en politikilde ha uttalt at det ikke er noen tvil om at brannen er påsatt.

Ifølge den nederlandske hjelpeorganisasjonen Bootvluchteling er 4000 mennesker hjemløse og må sove ute etter brannen.

De greske mottakssentrene på Lesvos, Chios, Samos, Leros og Kos har kapasitet til totalt 7.450 mennesker, men for tiden befinner det seg 12.200 mennesker der. (©NTB)