Mistenkt bombemann i USA funnet sovende i korridor

Amerikansk politi har pågrepet en 28 år gammel mann som var etterlyst etter bombene i New York og New Jersey i helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ahmad Rahami (28) ble funnet sovende i entreen til en bar i Lindon, New Jersey, mandag ettermiddag, melder amerikanske medier.

Sov i bar

Eieren av baren ringte politiet da han fant en sovende person i korridoren, noe som viste seg å være slutten for den enorme politijakten på den bombemistenkte mannen.

Politimannen som kom til stedet, vekket Rahami, og skjønte sekunder etterpå hvem det var. Rahami trakk våpen og skjøt ham i den skuddsikre vesten.

En annen politimann kom til og 28-åringen ble skutt under pågripelsen. Begge politimennene ble såret i skuddvekslingen som oppsto.

Fingeravtrykk

Pågripelsen skjedde etter at det ble funnet fingeravtrykk på den ene av de udetonerte bombene som ble funnet, opplyser en polititalsmann.

Politiet sporet også opp mer informasjon som pekte i retning av 28-årige Ahmad Khan Rahami på mobiltelefoner som han hadde koblet opp til de udetonerte bombene, opplyser talsmannen videre.

Rahami ligger i håndjern like etter pågripelsen.
Rahami ligger i håndjern like etter pågripelsen.

– Han gjorde opplagt ikke noe forsøk på å skjule sine spor, sier polititalsmannen.

Tror han handlet alene

New York-politiet gikk tidligere mandag ut med navn og bilde av den amerikanske statsborgeren med afghansk bakgrunn.

Han er mistenkt for både hendelsene i New York og i New Jersey.

29 personer ble skadet i eksplosjonen som skjedde i Chelsea-området på Manhattan lørdag. En bombe eksploderte også på New Jersey, men her ble ingen skadet. Siden ble fem udentonerte innretninger funnet ulike steder.

FBI opplyser mandag kveld at de ikke lenger tror at Rahami tilhører en terrorcelle. De mener at Rahami handlet på egenhånd, og leter ikke lenger etter medsammensvorne

– Normal fyr

Rahami var født i Afghanistan i 1988. Han kom til USA sammen med foreldre og sju søsken i 2000. Tidligere medelever beskriver ham som en normal fyr.

– Han var stille, men morsom, sier Chris Konya, som gikk på Edison High school sammen med Rahami til ABC News.

(©NTB/TV 2)