POLITISK SPILL: Donald Trump trekker helgens alvorlige hendelser inn i valgkampen. (Foto: AP PHOTO) 
POLITISK SPILL: Donald Trump trekker helgens alvorlige hendelser inn i valgkampen. (Foto: AP PHOTO)  Foto: Evan Vucci

Trump mener Manhattan-bomben beviser at han bør bli president

Presidentkandidat Donald Trump går knallhardt ut mot Hillary Clinton og Barack Obama.

Det har vært en blodig helg i USA. Lørdag detonerte en rørbombe i New Jersey før et mosjonsløp til inntekt for militærpersonell. Ingen ble skadd.

Senere på kvelden gikk en bombe av i Chelsea-distriktet på Manhattan. Ifølge New York Times var bomben laget av trykkokere som var fylt med splinter. Eksplosivene lå plassert i en container.

29 personer ble skadd, men ingen av dem er i livsfare. Det ble funnet ytterligere en bombe i nærheten, men denne detonerte ikke.

Hendelsen var en terrorhandling, men det er så langt ikke tegn til at internasjonale terrorgrupper står bak, uttalte guvernør Andrew Cuomo søndag. Mandag morgen melder ABC News at fem personer er pågrepet. Dette er ikke bekreftet av FBI.

LIVESENTER: Få siste nytt om eksplosjonen i New York.

Amok på kjøpesenter

Søndag gikk en mann amok med kniv på et kjøpesenter i Minnesota. Han var utkledd som sikkerhetsvakt da han knivstakk ni personer.

Vedkommende ble skutt og drept av en politimann som ikke var i tjeneste. Ingen av ofrene er livstruende skadd.

Ekstremistgruppa IS hevder at en av deres «soldater» sto bak knivangrepet. FBI etterforsker saken som en mulig terrorhandling. Meldingen om at IS skal ha stått bak ble lagt ut på nett via ekstremistgruppens talerør Amaq søndag.

Trump raser

Grytidlig mandag morgen gikk Donald Trump til frontalangrep på president Barack Obama og motkandidat Hillary Clinton. På Twitter skriver han følgende:

– Under Obama og Clintons lederskap har vi sett flere angrep i USA enn vi har opplevd seire på fremmed jord. Det er tid for endring, skriver Trump.

Han mener at lørdagens angrep er et bevis på at demokratenes sikkerhetspolitikk ikke fungerer. I tillegg til å uttrykke sin medfølelse med de skadde, kommer Trump med en programerklæring:

– Clintons politikk vil ikke gjøre oss trygg – jeg skal sørge for at USA blir trygt igjen!