LØSLATT: Artist Kristian Valen (41) er løslatt etter pågripelsen lørdag. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX
LØSLATT: Artist Kristian Valen (41) er løslatt etter pågripelsen lørdag. Arkivfoto: Sara Johannessen / SCANPIX Foto: Johannessen, Sara

Kristian Valen (41) løslatt etter avhør

Kristian Valen (41) skal ha spilt inn en sketsj da han ble pågrepet lørdag formiddag for å ha båret våpen på Aker Brygge i Oslo. Nå er Valen løslatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag formiddag måtte bevæpnet politi rykke ut etter melding om en person med pistol på Aker Brygge.

Personen viste seg å være entertaineren Kristian Valen (41), som var ikledd en kamuflasjedrakt og bar et ekte, men plombert våpen, ifølge politiet.

– Ikke grunnlag for varetektsfengsling

– Vektere på Aker Brygge ringte til oss klokken 09.53. En mann satt på en benk med kamuflasjeuniform og med en pistol. De så ham på overvåkningskamera og varslet oss, fortalte operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til TV 2 lørdag.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk. Nå er Valen løslatt.

– Han er avhørt i dag og ble løslatt etter avhøret. Det er ikke grunnlag for varetektsfengsling, opplyser politijurist Line Borgen til TV 2.

Borgen vil ikke gå nærmere inn på hva Valen har forklart i avhør.

Spilte inn en sketsj

Valens forsvarere i advokatfirmaet Elden sier at Valen ikke bar et ekte våpen, men et lekevåpen.

– Han er løslatt på bakgrunn av alvorlighetsgraden av det han er pågrepet for. Man putter ikke folk i fengsel for at de bærer lekevåpen, sier advokat Ida Andenæs til TV 2.

Hun forklarer at Valen holdt på med en innspilling på lørdag.

– Han spilte inn en sketsj og i den anledning hadde han et lekevåpen, forteller Andenæs.

Dette er ikke første gang Valen er blitt pågrepet. I begynnelsen av 2016 ble Valen pågrepet av politiet etter at han la ut bilder av politibetjenter på Facebook og utlovet en dusør på 10.000 kroner til de som gjenkjente polititjenestemennene.