HYLLES: Anna Young ønsker å vise at det å være ammende mor ikke trenger være et hindre for å delta i blant annet et halvmaraton. Foto: Facebook/Anna Young/Occupy Breastfeeding
HYLLES: Anna Young ønsker å vise at det å være ammende mor ikke trenger være et hindre for å delta i blant annet et halvmaraton. Foto: Facebook/Anna Young/Occupy Breastfeeding

Anna pumpet brystmelk mens hun løp halvmaraton

Anna Young ville ikke la ammingen stoppe henne i å delta i halvmaraton. Nå hylles hun for det ærlige bildet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anna Young fra Utah, USA, fødte datteren sin i april, men hadde likevel som mål å gjennomføre et halvmaraton denne måneden.

Da Anna var yngre var hun aktiv i løpekonkurranser, og ønsket med dette løpet å finne tilbake til løpegleden.

Pumpet underveis

Amming har naturlig nok vært en stor del av Anna og datterens liv de siste månedene, og den nybakte moren var forberedt på at hun måtte planlegge ekstra godt for dette løpet.

– Jeg måtte dra hjemmefra 04.30 om morgenen, og jeg ammet datteren min før jeg dro, skriver Anna på Facebook.

Hun ville gjennomføre halvmaraton under Revel Big Cottowood-løpet, og ville ikke at amming skulle være et hinder.

Etter cirka 12 kilometer måtte hun derfor ta frem brystpumpen. Hun saktnet tempo og gikk langs veien mens pumpen gjorde jobben. Da hun var ferdig løp Anna videre, og i mål på imponerende én time og 44 minutter.

I mål ble hun møtt av familie og datteren - og der fikk hun ammet datteren sin igjen.

En fotograf som tok bilder av løpet fanget øyeblikket da Anna pumpet brystet, og da Young så det ønsket hun å dele det hun hadde gjort.

Personlig

Bildet publiserte hun på en amme-gruppe på Facebook, og bildet siden har fått stor oppmerksomhet.

Til CNN forteller Anna at hun har fått mye hjelp fra amme-grupper på nettet, når hun selv har strevd med å få det til. Derfor ønsket hun å dele hendelsen, og vise at hun ikke lot amming være et hinder for å gjennomføre løpet.

– Å dele dette bildet er et forsøk på å takke amme-miljøet, og bidra til å normalisere det. Selv om jeg gruet meg litt til å pumpe under løpet så håper jeg dette kan hjelpe andre kvinner til å ikke være redd for å amme i offentligheten, sier hun til Huffington Post.

Hun var usikkert på hvordan reaksjonene ville være etter at hun delte bildet fra løpet. Men Anna hylles nå av kvinner over hele verden, for å bidra til å normalisere amming i alle situasjoner.

– Jeg delte det for at verden skulle se, men jeg forventet ikke at verden skulle se det, sier Young.