Vogntogsjåførens ville E6-ferd i vodkarus ble filmet

Videoen er ett av bevisene mot sjåføren som kjørte flere mil nordover i Gudbrandsdalen før bilen veltet over en busslomme og en gangvei.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søndag ettermiddag fanget et dashbordkamera opp en svært farlig situasjon med et vogntog på E6. Senere søndag ettermiddag fikk politiet melding om at et vogntog hadde veltet på Lora, over ti mil lengre opp i dalen.

– Det er et under at alt gikk bra, for det var en potensiell drapsmann som var ute og kjørte, sa politiets operasjonsleder Geir Stavheim til TV 2 mandag.

Den polske vogntogsjåføren (59) er tiltalt for uaktsom kjøring og promillekjøring, opplyser politiet til TV 2. Han må møte i retten i oktober.

– Han har ikke erkjent straffskyld, sier Løkken.

SPRITFLASKE: Inne det ødelagte vogntoget fant politiet en spritflaske. FOTO: LOKALAVISA VIGGA / ASTRID KVAM HELSET
SPRITFLASKE: Inne det ødelagte vogntoget fant politiet en spritflaske. FOTO: LOKALAVISA VIGGA / ASTRID KVAM HELSET Foto: Vigga/Astrid Kvam Helset

Videoklippet som ble publisert på YouTube søndag, er ett av politiets beviser mot sjåføren.

– Det er stor grunn til å tro at det er samme kjøretøy, men vi må gjøre noen siste undersøkelser før vi kan konkludere, sier politibetjent Line Løkken ved Ottadalen driftsenhet. Hun forteller at de har enda et videoklipp og flere vitneobservasjoner av trailer.

Løkken var selv på ulykkesstedet etter vogntogvelten på Lora i Gudbrandsdalen søndag ettermiddag. Vogntoget lå veltet over en busslomme og en gangvei. Sjåføren hadde stukket av, men ble pågrepet nesten to timer senere. Han var da sterkt påvirket av alkohol, opptil 2,0 i promille, opplyste politiet til TV 2 mandag.

De venter nå på svar på blodprøvene som skal vise akkurat hvor mye alkohol sjåføren hadde i blodet.

ENDTE HER: En polskregistret semitraler veltet over en busslomme på E 136 på Lora etter å ha vinglet på veien i mange mil. FOTO: LOKALAVISA VIGGA / ASTRID KVAM HELSET
ENDTE HER: En polskregistret semitraler veltet over en busslomme på E 136 på Lora etter å ha vinglet på veien i mange mil. FOTO: LOKALAVISA VIGGA / ASTRID KVAM HELSET Foto: Vigga/Astrid Kvam Helset